Rekordinė J. Valančiūno naktis: kokius neeilinius rodiklius fiksavo „snaiperis“ iš Utenos? © AP nuotr.

Joną Valančiūną dar nedrąsu yra vadinti snaiperiu, kadangi žinant jo karjerą, uteniškis niekada tritaškiais ir nepasižymėdavo. Tačiau šis jo sezonas NBA keičia krepšinio žmonių mąstymą apie jį. 

J. Valančiūnas naktį rungtynėse su Los Andželo „Clippers“ gerino karjeros rekordus ir buvo arti to, kad pagerintų NBA per vienerias rungtynes lietuvio rezultatyvumo rekordą, kuri 2008 metais, sausio 17 dieną pasiekė Linas Kleiza žaisdamas už Denverio „Nuggets“ prieš Jutos „Jazz“ ekipą. 

Tuomet L. Kleiza surinko 41 tašką, o J. Valančiūnas šią naktį surinko 39 taškus. 

Aukštaūgis iš Lietuvos įmetė 7 tritaškius iš 8, visus per pirmą rungtynių pusę, įmetė 8 dvitaškius iš 16, realizavo abu baudos metimus, atkovojo 15 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir perėmė 2 kamuolius. 39 taškai – naujas uteniškio rezultatyvumo rekordas, pagerintas 4 taškais. 

Įdomioji statistika

J. Valančiūnas šiuo metu yra taikliausias tritaškių metikas NBA lygoje, realizuodamas juos 51,7 procentu, mesdamas po 2,5 tritaškio per rungtynes. 

Toliau taip mesdamas tritaškius, uteniškis gali tapti pirmuoju NBA centru istorijoje, kuris tritaškius per sezoną realizuotų daugiau nei 45 proc. tikslumu, mesdamas daugiau nei 2 tritaškius per rungtynes. 

Jonas taip pat tapo ketvirtuoju žaidėju per NBA istoriją, kuris per rungtynes surinko 35 taškus, atkovojo 15 kamuolių ir įmetė bent 7 tritaškius per rungtynes. 

Kiti tokie žaidėjai – Jamesas Hardenas (tris kartus), Vince'as Carteris ir buvęs „Lietuvos Ryto“ legionerius Aaronas Baynesas. 

Taip pat buvęs „Lietuvos Ryto“ žaidėjas J. Valančiūnas taip pat tapo antruoju žaidėju, kuris šiame NBA sezone per rungtynes įmetė 7 tritaškius, surinko daugiau nei 35 taškus ir atkovojo bent 10 kamuolių. 

Kitas toks žaidėjas – Stephenas Curry, kuris lygos ekspertų ir sirgalių vertinamas, kaip geriausias visų laikų tritaškius metikas NBA lygoje, o šį sezoną žaidžiantis naudingiausio lygos žaidėju ritmu. 

J. Valančiūnas renka po 19,3 taško ir atkovoja po 12,4 kamuolio šiame sezone, surinkęs jau 17 dvigubų dublių (geriausias rezultatas NBA). 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos