Prie gausios sirgalių armijos užsikūręs „Rytas“ užsitikrino vietą kitame Čempionų lygos etape © FIBA nuotr.

Vilniaus „Rytas“ (3-2) iškovojo trečiąją pergalę Čempionų lygos grupių etape. 

Prie daugiau, nei 5 tūkstančių žiūrovų užsikūrę vilniečiai 71:69 (19:17, 22:16, 17:18, 13:18) įveikė Oldenburgo „EWE Baskets“ (1-4) ekipą. 

Rungtynių pabaigoje „Rytas“ vos nepaleido pergalės iš rankų. Prieš paskutinę minutę vilniečiai turėjo 7 taškų pranašumą prieš savo varžovus (70:63), tačiau tuomet sėkmingai užpuolė „EWE Baskets“ krepšininkai, Giedrius Žibėnas paprašė minutės pertraukėlės, tačiau po jos „Rytas“ prarado kamuolį du kartus iš eilės ir Vokietijos ekipa priartėjo prie varžovų iki maksimumo (70:69). 

Vėliau Vaidas Kariniauskas įmėtė vos vieną baudos metimą iš dviejų, o Cameronas Clarkas turėjo šansą išplėšti pergalę „EWE Baskets“ komandai, tačiau jo metimas tikslo nepasiekė. 

Po šios pergalės „Rytas“ užsitikrino vietą bent jau įkrintamųjų Čempionų lygos etape, kuriame Lietuvos vicečempionai kovotų su kita komanda dėl patekimo tarp stipriausių 16-os FIBA turnyro komandų, kur vėl būtų grupių etapas. 

Į pergalę šiose rungtynėse vilniečius vedė Gytis Radzevičius. Puolėjas per 33 minutes surinko dvigubą dublį – įmetė 13 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir surinko 23 naudingumo balus. 

Prie pergalės svariai prisidėjo ir Maurice'as Ndouras su Arnu Butkevičiumi. Senegalietis pridėjo 15 taškų, o lietuvis – 10 taškų, 7 atkovotus kamuolius ir 15 naudingumo balų. 

Varžovų komandoje žibėjo Philas Pressey, kuris perėmė kamuolį net 6 kartus. Tai Odiase surinko 19 taškų Vokietijos komandai. 

Kitą savaitę „Rytas“ žais su San Pablo „Burgos“ komanda, kurioje spręsis, kas užims pirmąją vietą grupėje. Vilniečiams užtektų paprastos pergalės, kad tiesiai patektų tarp stipriausių 16-os Čempionų lygos komandų. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos