N. Džokovičiaus melo fiasko: Pandemijos neigimas, prasta advokatų pagalba, melas dėl persirgimo COVID-19? © Novak Djokovic Instagram nuotr.

Geriausias pasaulio teniso žaidėjas pateko į itin keblią situaciją, kuri gali pakeisti ir tenisininko karjerą bei požiūrį į jį patį iš rėmėjų pusės. Novakas Džokovičius per pastaruosius kelerius metus vis dažniau patenka į laikraščių pirmuosius puslapius, tačiau iš neigiamos pusės ar, tai būtų rakečių daužymas per mačą, ar pasisakymas apie varžovus viešoje erdvėje. 

Tiesa, paskutinis žaidėjo pateiktas akibrokštas visam pasauliui, buvo bandymas patekti į Australiją, kur jis turėjo ginti didžiojo kirčio titulą Melburne. N. Džokovičius kaip ir kiti tenisininkai sužinojo dar prieš pusę metų, kad 2022 metų turnyras reikalaus vakcinacijos pažymėjimo arba COVID-19 viruso persirgimo įrodymo, kurį taip pat reikėjo pateikti iki gruodžio 10 - Nustatyta data labai svarbi, nes būtent ji įrodo tiek žaidėjo, tiek jo advokatų nekompetenciją. 

Serbijos tenisininko istorija su COVID-19 virusu gali būti vertinama prieštaringai, nors iš pradžių kaip ir daugeliui atrodė, kad reikia saugoti savo sveikatą bei likti namuose, tą patį darė ir sportininkas. Tiesa, praėjus šiek tiek laiko, galima buvo pamatyti, kad N. Džokovičius leido sau daugiau nei kiti ir pradėjo keliauti, susitikti su draugais. 

Žaidėjo "Instragram" paskyroje daugelis įrašų parodo, kad jis nevengė viešų erdvių, bet visgi kaip prieštaraudamas sau buvo įkelęs pranešimų, kad verta likti namie. 

View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Dar 2020 metais atsiradus pranešimams apie skiepus žaidėjas greitai pareiškė, kad nežada skiepytis, tačiau viešai priežasčių neatskleidė, bet dažnai nurodė, kad sveiki žmonės yra ir taip sveiki. 

Tais pačiais metais didelis akibrokštas įvvyko N. Džokovičiaus organizuotame "Adria Tour 2020" ture, kuriuo metu turėjo įvykti keletas skirtingų turnyrų Serbijoje. Pirmasis etapas startavo birželio 13 dieną Belgrade, o arenoje jau pirmame mače susirinko apie 4000 žiūrovų ir tik keletas jų užsidėjo apsaugines kaukes. Pirmoji raketė lengvai įveikė savo tautietį Viktorą Troickį, o po lengvos pergalės nevengė kontakto su artimais draugais ir šeimos nariais. 

Žiūrovai galėjo fotografuotis su teniso žaidėjas, prašyti autografų, tuo tarpu mačo metu pagalbininkai paduodavo rankšluoščius bei kamuoliukus. - Verta paminėti, kad daugelyje turnyrų dar dabar žaidėjai patys rūpinasi kamuoliukais ir rankšluoščiais. 

Turnyro metu vyko ir vakarėlis skirtas paminėti šį pirmąjį turnyrą. 

View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Nesunku atspėti, kuo viskas baigėsi. Jau pirmojo turnyro metu paaiškėjo, kad virusu užsikretė pats N. Džokovičius, jo žmona Jelena, trys žaidėjai, tiek pat trenerių ir viena iš žaidėjų besilaukianti žmona. 

Po tokio pandeminio fiasko sekė atsiprašymai iš žaidėjo ir organizatorių, kurie nesugebėjo užtikrinti saugumo. Tiesa, šie įvykiai nepakeitė žaidėjo nuomonės ir jis pasveikęs išvyko į JAV, kur vyko didžiojo kirčio turnyras "US Open". 

Verta paminėti, kad tiek JAV, o vėliau ir Australijoje 2021 metais serbas skundėsi gyvenimo sąlygomis, priverstinu karantinu viešbučio kambaryje, kas jis nenori gyventi kartu su kitais ir gali leisti sau geresnį viešbutį. Ypatingai, žaidėjas pasižymėjo atvykęs į Australiją, kai taisyklės, tai metais buvo itin griežtos, o atvykę dalyviai negalėjo net atidaryti viešbučio lango, išeiti į balkoną. 

Tuo tarpu Novakas leido sau ne tik atsidaryti langus, tačiau išeiti į balkoną ir bendrauti su žmonėmis. Tiesa, vėliau žaidėjas pats pareiškė, kad jokių išlygų jam nėra ir visi čia lygus, bei gali elgtis taip pat. 

Ne vienam kitam žaidėjui nepatiko toks reitingo lyderio elgesys, nes, kai kurie praleido ne savaitę, o 2 karantine, be jokių treniruočių.

Atėjus 2022 metams N. Džokovičius vėl visus nustebino savo sprendimais ir atvykimu į Australiją. Serbijos atstovas vis dar neturi skiepo nuo COVID-19 viruso, tačiau nutarė vykti į šalį, kuri turi griežtas taisykles atvykeliams, o daugelis miestu vis dar gyvena ribojimais išlikusiais po karantino. Kaip skelbia Australijos institucijos, jos gavo minėto žaidėjo užpildyta paraišką, kad gauti vizą dar lapkričio 30 dieną.

Čia ir prasideda sportininko melas, nes užpildęs taip anksti paraišką jis dar nesirgo virusu kaip ir neturėjo skiepo ar kitos išimties leidžiančios patekti į šalį. Šioje vietoje prisidėjo ir turnyro organizatoriai, kurie padarė išimtį N. Džokovičiui ir leido jam atvykti, užtikrinę, kad jis galės apeiti esančias taisyklės ir įrodyti, kodėl neturi skiepo. 

Visgi, reitingo viršūnėje esantis žaidėjas šioje vietoje susimovė. Pasiekęs šalį jis pateikė dokumentus, tačiau jie pasirodė esantys netikslūs. ATP-1 raketė su savo advokatų komanda pranešė, kad užsikrėtė virusu gruodžio 16 d. ir lengvai jį persirgęs po poros dienų jautėsi puikiai ir sekantys testai buvo neigiami, o žaidėjas laikomas kaip kalejime be pagrindo ir turi būti įleistas į šalį. 

Tiesa, turnyro organizatoriai dar anksčiau buvo paskelbę, kad priims tik tuos žaidėjus, kurie persirgo virusu iki gruodžio 10 d. todėl šioje vietoje serbas veluoja. Negana to, advokatai pasirinkę tokią datą padarė dar didesnę klaidą, nes pats žaidėjas tiek gruodžio 16 d. tiek ir gruodžio 17 d. dalyvavo tam tikrose renginiuose bei nedevėjo nei kaukės nei kitų apsaugos priemonių. 

 

View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Visą šią situaciją sunkina ir žaidėjo bei jo žmonos pareiškimai, kad tenisininkas gyvena labai sunkiomis sąlygomis, kartu su kitais žmonėmis, duodamas maistas yra prastas ir jis jaučiasi kaip kalėjime. Tuo tarpu advokatai taip pat kaltina Australijos institucijas, kad jos nesirūpina žaidėjo gerove. 

Prie kaltinimų prisidėjo ir pats Serbijos prezidentas  Aleksandar Vučičius, kuris pareiškė „Visa Serbija yra su juo. Mūsų valstybiniai organai daro viską, kad priekabiavimas prie geriausio pasaulio tenisininko būtų baigtas“. Verta paminėti, kad teniso žaidėją palaikantys fanai susirinko į nedidelius piketus, taip išreiškdami palaikymą geriausiam pasaulio tenisininkui. 

Dabar Novakas Džokovičius lauks pirmadienio ir teismo posėdžio, kur bus svarstomas jo likimas ir jei įrodymų nebus pateikti pakankamai jis bus deportuotas iš Australijos ir praleis didžiojo kirčio turnyrą, kas jam kainuos 2000 ATP reitingo taškų.

Straipsnio įvertinimas: 2 1
  • Ligonis (IP: 7fb457fa9)

    Tai *** *** kaip baisu pasirodo nepersirges tikrai sukele pavoju australijai visai 😀DDDDD

    • 0
  • Ligonis (IP: 7fb457fa9)

    Tai *** *** kaip baisu pasirodo nepersirges tikrai sukele pavoju australijai visai 😀DDDDD

    • 0
  • Ligonis (IP: 7fb457fa9)

    Tai *** *** kaip baisu pasirodo nepersirges tikrai sukele pavoju australijai visai 😀DDDDD

    • 0

Kitos naujienos