Mykolas Alekna sulaukė kvietimo į elitines Deimantinės lygos varžybas © Õhtuleht nuotr.

Kylanti Lietuvos lengvosios atletikos žvaigždė Mykolas Alekna sulaukė pripažinimo. 

19-metis legendinio Virgilijaus Aleknos sūnus sulaukė kvietimo į elitines Deimantines lygos varžybas – į artimiausią etapą, kuris vyks birželio 30 dieną Švedijoje, Stokholme. 

M. Alekna šį sezoną už Atlanto, JAV tarp studentų demonstravo itin solidžius rezultatus disko metimo varžybose. Judžine jaunuolis diską numetė 68.73 m ir tai šiuo metu yra vienas geriausių rezultatą pasaulyje bei pačio disko metiko rekordas. 

Judžine vyks ir lengvosios atletikos pasaulio čempionatas liepos viduryje. Jo nepraleis ir Mykolas Alekna. 

„Prieš šį sezoną kvietimo tikrai nesitikėjau, viskas gavosi savaime. Po truputį kilo rezultatai ir pasiekiau tą lygį, kuris leidžia dalyvauti Deimantinėje lygoje. Šiomis dienomis sužinojau, kad keliausiu, bet pats kvietimas nelabai nustebino. Rezultatai geri, Stokholme bus galima pasivaržyti su stipriausiais“, – lrytas.lt dienraščiui komentavo 19-metis. 

Stokholme turėtų varžytis ir Andrius Gudžius. Labiau patyręs disko metikas iš Lietuvos šiuo metu bendroje Deimantinės lygos įskaitoje užima trečiąją vietą ir yra beveik užsitikinęs vietą lemiame etape, kuris vyks rugsėjo mėnesį Šveicarijoje.

M. Aleknai, norint prasibrauti į lemiamą etapą, reikės Stokholme užimti bent ketvirtąją vietą, o realu, kad ir aukštesnę. Bet kuriuo atveju, tai bus geras pasibandymas prieš pasaulio čempionatą perspektyviam lietuviui. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos