Pasaulio lengvosios atletikos čempionate dalyvaus bent 9 lietuviai © AFP nuotr.

Liepos 15-24 dienomis Jungtinėse Amerikos Valstijose, Judžine vyks pasaulio lengvosios atletikos čempionatas, kuriame dalyvaus bent 9 lietuviai. 

Po kvalifikacijos pabaigos paaiškėjo, kad pagal pasaulio reitingą į pasaulio čempionatą pateko šios lietuvės: Liveta Jasiūnaitė (ieties metimas), Ieva Zarankaitė (disko metimas), Urtė Baikštytė (šuolis į aukštį) ir Brigita Virbalytė (sportinis ėjimas). 

Ganėtinai užtikrintai į pasaulio čempionatą pateko Liveta Jasiūnaitė. Ieties metikė 2018 metais užėmė trečiąją vietą Europos čempionate, o praeitais metais olimpiadoje finišavo septinta. 

Kiek daugiau klaustukų kilo dėl I. Zarankaitės ir U. Baikštytės patekimo į pasaulio čempionatą, tačiau vis dėlto atletėms pavyko patekti. Joms tai bus debiutas pasaulio čempionate.

Įdomu tai, kad pirmąsykį per 9 metus pasaulio čempionatą praleis Airinė Palšytė. Vis dėlto lietuvė turėtų dalyvauti Europos čempionate, kuris vyks rugpjūtį Berlyne.

Prieš tai normatyvus į pasaulio čempionatą įvykdė šie sportininkai: disko metikai Mykolas Alekna ir Andrius Gudžius, 400m bėgike Modesta Morauskaitė ir sportinio ėjimo atstovai Artūr Mastianica ir Marius Žiukas. 

Teorinių šansų patekti į pasaulio čempionatą dar turi ir trišuolininkė Aina Grikšaitė, kuri liko vos už borto – 33 vietoje pasauliniam reitinge. Tiesa, reitinge yra ir Caterine Ibarguen, kuri savo karjerą jau baigė. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos