T. Šležas prisijungė prie „Žalgirio“ dublerių trenerių štabo © zalgiris.lt nuotr.

Artėjančiam sezonui pamatus kloja ne tik pagrindinė Kauno „Žalgirio“ krepšinio komanda, bet ir „Žalgiris-2“ bei „Žalgiris-3“ ekipos – suformuoti jaunimo komandų trenerių štabai.

Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujančius „Žalgirio“ dublerius į priekį toliau ves nuo 2018-ųjų klubo sistemoje dirbantis vyriausiasis treneris Vytautas Pliauga.

Jo asistentu toliau dirbs ir tuo pačiu „Žalgiris-3“ komandos vyr. trenerio pareigas Regionų krepšinio lygoje (RKL) užims Rokas Kondratavičius, kuriam talkins Tomas Bakanauskas.

„Žalgiris-2“ trenerių štabe toliau darbuosis Artūras Sukovas ir Darius Sirtautas. Fiziniu krepšininkų pasirengimu ir sveikata rūpinsis fizinio parengimo treneris Domantas Tautkus, gydytojas Andrius Aukštakalnis ir kineziterapeutė Paulina Kukauskaitė. Mitybos klausimais jaunuosius krepšininkus konsultuos Tomas Linksmuolis.

„Žalgirio“ sistemoje pernai tobulėjęs treneris Lukas Aleksandravičius nuo šiol darbuosis į Lietuvos krepšinio lygą patekusioje „Gargždų“ komandoje, o jo vietą užims buvęs krepšininkas Tautvydas Šležas.

Prieš porą metų profesionalo karjerą baigęs Šležas jau kurį laiką dirbo treneriu Ispanijoje bei veda individualias treniruotes krepšininkams. Jis taip pat yra išbandęs komentatoriaus ir krepšinio analitiko duoną.

Už jaunimo komandas daugkartinių Lietuvos čempionų organizacijoje atsakingas ir toliau bus Gediminas Navickas.

Pasirengimą sezonui jaunieji „Žalgirio“ talentai pradės jau rugpjūčio 8 dieną. Tiesa, stovyklos pradžioje dar nebus Lietuvos U-16 ir U-18 nacionalinėse rinktinėse esančių žaidėjų.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos