Pirmąją sezono dalį užbaigęs D. Sirvydis demonstruoja elitinę statistiką © Fort Wayne Mad Ants nuotr.

Pirmoji sezono dalis Deividui Sirvydžiui G lygoje buvo itin sėkminga.

„Showcase“ sezone su Fort Veino „Mad Ants“ lietuvis iškovojo 12 pergalių, patyrė 6 pralaimėjimus ir dabar laukia G lygos reguliariojo sezono pradžios.

D. Sirvydis sužaidė 16 rungtynių per kurias rinko po 13,8 taško, atkovojo po 4,4 kamuolio, atliko po 1,8 rezultatyvaus perdavimo, klydo po 1,7 karto ir perimdavo po 0,8 kamuolio.

Įdomu tai, kad 22-ejų lietuvio pataikymas pirmosios sezono dalies metu buvo elitinis.

Tritaškius vilnietis metė 42,2 proc. taiklumu, dvitaškius realizavo 50,3 proc. taiklumu, o baudų metimus – 92,3 proc. 

Pagal šiuos rodiklius D. Sirvydis pretenduoja į 50-40-90 klubą. Visgi pirmoji sezono dalis oficialiai nesiskaito kaip G lygos reguliarusis sezonas. Norint lietuviui patekti į šį elitinį klubą, reikės tokį pataikymą demonstruoti ir antroje sezono dalyje.

Per G lygos istoriją vienintelis Quinnas Cookas buvo patekęs į 50-40-90 klubą. Gynėjas tai padarė 2017-18 metų sezone, vėliau gavo šansą „Lakers“ ekipoje, kur tapo NBA čempionu. Tiesa, šiuo metu jis rungtyniauja Kinijos krepšinio lygoje.

Per NBA istoriją devyniems žaidėjams yra pavykę „įstoti“ į 50-40-90 klubą. Net keturis kartus šį pasiekimą įvykdė Steve'as Nashas, du kartus – Larry Birdas, po kartą – Stephenas Curry, Kevinas Durantas, Reggie Milleris, Markas Price'as, Dirkas Nowitzkis, Malcolmas Brogdonas ir Kyrie Irvingas.

Grižtant prie Deivido Sirvydžio, jis su „Mad Ants“ G lygos reguliarųjį sezoną pradės gruodžio 27 dieną, namuose su Meino „Celtics“ ekipa.

Visgi su tokiu pataikymu galima sulaukti šanso ir iš NBA komandų, pasirašyti bent 10 dienų kontraktą. NBA komandos galės rašytis kontraktus su naujais žaidėjais jau nuo sausio pradžios.

D. Sirvydis rungtyniauja Indianos „Pacers“ dukterinėje komandoje.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos