Į kelionę per Atlantą su valtimi pasileidęs A. Valujavičius perkopė 1000 jurmylių ribą © Aurimo Valujavičiaus asm. nuotr.

Neeilinei kelionei pasiryžęs keliautojas Aurimas Valujavičius kol kas sėkmingai vykdo savo planą.

Keliautojas paskelbė, kad su vienviete irkline valtimi nuplaukė jau daugiau nei 1000 jurmylių. Kilometrais tai būtų daugiau nei 2 tūkstančiai. 

„Tai va taip va ir prabėgo pirmas mėnuo Atlanto vandenyne“, – rašė A. Valujavičius. 

Daug bangu, daug vėjo, daug nuotaikos kaitų, daug yrių per sukastus dantis, daug yrių su šypsena veide ir nuoširdžiu juoku iš senų atsiminimu, bet bendrai, aš irkluoju vandenynu! Tuom viskas ir pasakyta.

Pildau savo svajonę apsuptyje begalybės, kas gali būti geriau. Gyvenam kartą šaiką, pasidžiaukime“, – pasidalino žinute keliautojas.

Ankstyvą gruodžio 26 dienos rytą A. Valujavičius pradėjo kelionę per Atlanto vandenyną su vienviete irkline valtimi.

Lietuvis šioje kelionė, pavadinimu „Lituanica powered by Audimas“, turi aiškų tikslą – per 110 dienų perplaukti Atlanto vandenyną nuo žemyno iki žemyno vienviete irkline valtimi.

Tokiu būdu bus paminėtos 90-osis Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio metines. Taip pat, jeigu pavyks įgyvendinti planą perplaukti Atlantą per 110 dienų, bus pagerinti Lietuvos ir pasaulio rekordai.

Šią kelionę vainikuos ir filmas. Planuojama, kad visos kelionės metu A. Valujavičius prikaups daug filmuotos medžiagos, kuri bus sudėta, o 2024 metais apie šią kelionę pasirodys filmas Lietuvos kino teatruose. 

Straipsnio įvertinimas: 2 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos