K. Maksvytis: „Tikimės pasinaudoti savų aistruolių faktoriumi“ © LKL.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ komanda penktadienį Eurolygos dvigubą savaitę užbaigs rungtynėmis namuose prieš Belgrado „Partizan“.

Kauniečių vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis prieš dvikovą vardijo pavojingiausius oponentų žaidėjus ir tikėjosi, kad sirgalių faktorius padės pasiekti revanšą už pirmajame rate 76:87 patirtą pralaimėjimą Serbijoje.

„Dar vienos svarbios rungtynės, bet dabar visos jos svarbios. „Partizan“ pastarąjį mačą laimėjo užtikrintai. Tikrai „karšta“ komanda, mūsų turnyrinės lentelės kaimynė. Laiko daug neturime – viena diena pailsėti tiek fiziškai, tiek morališkai. Savų žiūrovų akivaizdoje turėsime daugiau energijos ir bandysime atsirevanšuoti“, – sakė strategas.

– Koks yra pagrindinis „Partizan“ ginklas?
– Gero trenerio treniruojama ekipa, kuri turi gerų metikų, fiziškų žaidėjų bei jėgos po krepšiu. Nebus tikslo sustabdyti vieną žaidėją – reikės stabdyti visą komandą.

– Varžovai gerai pataiko. Kaip tai stabdyti?
– Reikės geros gynybos ir apriboti jų lyderius bei metikus. Ypatingą dėmesį skirsime jiems, taip pat laimėti kovą dėl kamuolių, nes turi atletišką priekinę liniją. Nemažai laukia iššūkių.

– Kiek svarbu penktadienį neleisti varžovams įsibėgėti?
– Svarbi ir pradžia, bet ne mažiau svarbi pabaiga. Abi komandos žino, kodėl žaidžia, bet tikimės laimėti.

– Kas svarbiausia gynyboje prieš K.Punterį, kuris pirmajame mače pelnė 26 taškus?
– Jis yra išreikštas puolimo lyderis ir daug imasi iniciatyvos. Reikės apriboti jo taškus.

– Kiek „Partizan“ priklausoma nuo M.Lessorto žaidimo?
– Nemažai priklauso nuo jo, nes yra dominuojantis centras Eurolygoje tiek gynyboje, tiek puolime. Gerai kovoja dėl kamuolių, prideda fiziškumo, o su juo treneris naudoja įvairias gynybines sistemas.

– „Partizan“ gerokai rečiau laimi išvykose. Kiek namų faktorius bus svarbus?
– Kiekvienai komandai geriau žaisti namuose, ypatingai žinant, kokius sirgalius turime tiek mes, tiek jie. Tikimės pasinaudoti savų aistruolių faktoriumi.

– Kokia situacija su žaidėjų forma?
– Situacija nedėkinga, nes žaidėme išvykoje ir turime viena diena mažiau poilsio nei „Partizan“. Tvarkaraštis yra toks, koks yra. Žaidėjai yra pasiruošę. Nors ir turime mažų problemėlių, bet visi tie, kurie rungtyniavo Stambule, galės žaisti ir penktadienį.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos