Prastai startavęs „Rytas“ sutriuškino svečius iš Gargždų © FIBA nuotr.

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) susitiko skirtingų turnyro lentelės dalių komandos.

Iki antrosios vietos palypėjęs Vilniaus Rytas“ (15-4) namie sutriuškino „Gargždus“ (3-16) – 102:72 (17:24, 24:17, 37:16, 24:15).

Svečiai atvyko be Juliaus Kazakausko, o „Rytas“ mačui registravo dešimt žaidėjų, versdamasis be amerikiečių Marcuso Fosterio ir Jarviso Williamso.

Prieš rungtynes sausio mėnesio LKL apdovanojimą atsiėmė Martynas Echodas.

Penkiais taškais rungtynes pradėjo Aurimas Urbonas, o „Rytas“ net ir pralaužęs ledus neišlipo iš duobės – 2:11. Skirtumas tarp komandų netrukus pasiekė dar grėsmingesnę ribą – 19:4. Šeimininkų puolimui gyvybės pagaliau įpūtė du tritaškiai ir Martyno Echodo dėjimas. Kėlinyje likus minutei Gargždų ekipoje debiutavo Rodney Purvisas, o Joshua Newkirkas pasižymėjo iš toli – 24:13. Ketvirtį su sirena uždarė Margiris Normantas – 17:24.

Giedrius Žibėnas anksti į aikštę metė Adą Šimonį, o gerą atkarpą surengę vilniečiai sugebėjo priartėti 25:27, kol iš vidutinio nuotolio pataikė J. Newkirkas. Vilniečiams anksti išnaudojus komandinių pražangų limitą nuo baudų metimo linijos pasižymėjo Šarūnas Beniušis. Dar vienu dėjimu rezultatą persvėrė M. Echodas (31:30), netrukus užsidirbęs trečiąją pražangą. Gytis Masiulis pataikė iš toli, bet tuo pačiu netrukus atsakė ir J. Newkirkas – 38:38. Komandos prieš ilgąją pertrauką pasižymėjo trijų taškų vertės atakomis – 41:41.

Trečiajame kėlinyje svečiai ėmė karščiuotis – techninės pražangos suoleliui ir Mariui Runkauskui leido „Rytui“ perimti emocinę persvarą. Vis dėlto apčiuopiamu skirtumu vilniečiai tai pavertė tik po sudėtingo Elvaro Fridrikssono tritaškio, iššaukusio Povilo Šakinio minutės pertraukėlę – 64:55. Į klaidų laviną patekę gargždiškiai leido „Rytui“ taškus rinkti greitose atakose, desperatiškoje situacijoje savo debiuto sulaukė 17-metis Juozas Virkutis. Vilniečiai nenustojo spausti varžovų ir pabėgo 78:57.

Ketvirtajame kėlinyje abi komandos tiesiog tvarkė formalumus, kurių skirtumui išaugus iki 25 taškų nebuvo daug. Šimtąjį tašką tritaškiu pelnė G. Masiulis, rungtynes dar ir užbaigęs dėjimu.

„Rytas“ vietiniame fronte suklupęs nėra jau mėnesį, per šį laikotarpį palauždamas Jonavos „CBet“, Klaipėdos „Neptūną“ ir Prienų „Labas GAS“. Tuo tarpu gargždiškiai pastaruoju metu patiesė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir prieniškius, o Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ ir Jonavos klubui nusileido tik lemiamomis sekundėmis.

Tarpusavyje šie klubai buvo susitikę dar lapkritį ir tuomet Palangoje stipresnis buvo „Rytas“ – 99:81.

„Rytas“ šia pergale sutvirtino antrąją poziciją turnyro lentelėje, Gargždų klubas išlieka vienuoliktas.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos