A. Valujavičiui prireikė parašiutinio inkaro: „Toks kaip ir poilsis, tačiau ir laikas dega“ © Stop kadras

Maždaug du trečdalius savo planuotos distancijos nuplaukęs Aurimas Valujavičius susidūrė su sunkumais Atlanto vandenyne.

Keliautojas pranešė, kad šiuo metu taške, kuris jis yra, pučia Pietvakarių vėjas, kuris yra jam nepalankus.

„Kai reikia bangų, tai jos ateina. Tik tiek, kad šįkart jos atėjo ne iš ten, kur reikia, o iš Pietvakarių“, – vaizdo įrašė sakė A. Valujavičius.

Lietuvis atskleidė, kad šiuo metu yra į pagalbą pasitelkė parašiutinį įranką, su kuriuo nors ir lėtai, tačiau juda į priekį. Visgi geros nuotaikos jis nepraranda ir šiuo metu į viską žiūri, kaip į poilsį. 

„Dabar esu ant parašiutinio inkaro. Tikėtina ant jo būsiu iki šeštadienio popietės. Pairkluoti iš principo čia neįmanoma, todėl ant parašiuto dabar. Jeigu irkluočiau, tai tik į Šiaurę, kas yra man visiškai neaktualu.

„Geriau yra išlaukti. Dabar mane neša su parašiutiniu inkaru 0,4 jurmylės per valandą, kas yra visai gerai. Geras, lėtas greitis. Neblogai“, – savo situaciją aiškino keliautojas.

A. Valujavičius atskleidė, kad jau šeštadienio popietę galės vėl ramiai pradėti irkluoti ir stabiliu tempu judėti link savo kelionės tikslo – Majamio pakrantės. 

„Gaila, kad taip yra, bet nuo šeštadienio prasidės geras vėjas ir tada pradėsime judėti į Vakarus“, – kalbėjo lietuvis. 

Priminsime, kad Aurimas Valujavičius šioje kelionėje, pavadinimu „Lituanica powered by Audimas“, turi aiškų tikslą – per 110 dienų perplaukti Atlanto vandenyną nuo žemyno iki žemyno vienviete irkline valtimi.

Straipsnio įvertinimas: 35 2
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos