Sensacija Palangoje: „Gargždai“ nukovė „Wolves“ © LKL nuotr.

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) antradienį vyko itin dramatiškos rungtynės, kuriose retą bei sunkią pergalę pasiekė „Gargždai“ (5-18).

Namų arenoje jie 85:82 (23:20, 22:17, 27:25, 13:20) skėlė antausį Alytaus „Wolves“ (15-8) klubui.

Taip „Gargždai“ nutraukė dviejų nesėkmių seriją „Betsafe-LKL“, o Alytaus komanda kluptelėjo antrąsyk paeiliui – prieš tai pralaimėjo Jonavos „CBet“.

Ši pergalė labai svarbi „Gargždams“, kurie siekia nenusiristi į paskutinę turnyro lentelės vietą. „Wolves“ dabar pergalėmis ir pralaimėjimais susilygino su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“ bei dalijasi 3–4 vietas.

Jau nuo mačo pradžios Gargždų ekipa šovė į priekį 8:2, nors „Wolves“ legionieriai skirtumą ir mažino – 8:10. Joshua Newkirkas išnaudojo savo šansus, dar du taškus pridėjo Mantas Ruikis, o baudų metimus realizavo Šarūnas Beniušis – 18:10. Iki ketvirčio pabaigos „Wolves“ deficito taip ir nepanaikino (20:23), o Marius Runkauskas bei J.Newkirkas antrojo kėlinio pradžioje smeigė po tolimą metimą – 31:22.

Adas Juškevičius bei Kristupas Žemaitis pabandė atsakinėti tuo pačiu, tačiau apčiuopiamo rezultato tai nedavė – Isiah Osborne‘as skirtumą pirmąsyk didino iki dviženklio – 38:28. Į ilgąją pertrauką „Wolves“ nešėsi kiek mažesnį, tačiau gana ryškų deficitą – 37:45.

Po pertraukos atrodė, kad Alytaus ekipa rodo atsigavimo ženklus, kadangi priartėti pavyko – 42:45. Tiesa, neilgam, kadangi „Gargždai“ iškart sureagavo bei vėl pirmavo dviženkliu atotrūkiu – 55:44. Šeimininkų pranašumas tik augo (65:51), tad prieš lemiamą ketvirtį svečiai turėjo problemų – 62:72.

Lyderystę rodęs A.Juškevičius ėmė gelbėti „Wolves“ – pataikė tritaškį, o vėliau provokavo ir pražangą – 68:74. Svarbius taškus pelnė E.Buckneris bei A.Beručka, tuo tarpu „Gargždų“ atakos strigo. Intriga kilo į dar aukštesnį lygį po to, kai baudas realizavo Eigirdas Žukauskas – 74:76.

Kėlinys įpusėjo, šeimininkai niekaip nerado kelių puolime, o A.Juškevičius pelnė dar tašką po Povilo Šakinio techninės pražangos – 75:76. Galiausiai prasidėjo įtempčiausios minutės, kuriose tvyrojo lygybę – 80:80. E.Žukauskas po ilgos pertraukos išvedė į priekį „Wolves“ (82:80) ir nors atrodė, kad šeimininkai stokoja jėgų, M.Runkauskas pataikė iš toli – 83:82. E.Žukauskas nebuvo tikslus, A.Caveris – taip pat, tad šalia pergalės buvo šeimininkai.

M.Runkauskas toliau rodė šaltus nervus, pakartojo savo pramestą metimą ir taip kone tvirtino laimėjimą savo ekipai – 85:82. Liko 5 sek., „Wolves“ ataka strigo ir jų nebeišgelbėjo.

Šeimininkų gretose ryškiausiai žaidė 26 taškus pelnęs J.Newkirkas ir 21 pridėjo Š.Beniušis, 20 – I.Osborne‘as. Julius Kazakauskas atkovojo net 14 kamuolių.

„Wolves“ labai trūko Jeffery Tayloro indėlio – legionierius pataikė 1 metimą iš 11, dar realizavo baudą bei rinko -7 naudingumo balus.

„Gargždams“ nepadėjo Jylanas Washingtonas, Rodney Purvisas ir Giedrius Staniulis. „Wolves“ vertėsi be Regimanto Minioto, Marcoso Delios, Vitalijaus Kozio.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos