„Žalgiris“ pristato emocingą dokumentinį filmą apie šio sezono Eurolygą © Scanpix Baltics nuotr.

Trečiadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Barselonos „Palau Blaugrana“ arenoje pradės Eurolygos atkrintamųjų seriją su „FC Barcelona“ klubu. Prieš laukiant žalgiriečių pasirodymo „Žalgiris TV“ sirgaliams pristato dokumentinį filmą „We‘re Back“, atveriantį patekimo į TOP-8 etapą užkulisius.

Dokumentiniame filme pasakojama apie žalgiriečių pasiruošimą ir pasirodymą lemiamose Eurolygos reguliariojo sezono rungtynėse Miunchene su vietos „Bayern“ klubu. „Žalgiris TV“ kameros užfiksavo visus užkulisius – nuo paskutinės treniruotės „Žalgirio“ arenoje prieš kelionę iki po pergalės rūbinėje išmaudyto Kazio Maksvyčio.

„Įdėjome labai daug darbo, turėjome pakilimų ir nuosmukių. Sezoną pradėjome nuo dviejų pralaimėjimų. Pasiekėme formą, o tada Keenanas gavo traumą. Tai mus sužeidė. Tada sulaukėme dviejų naujų žaidėjų, kurie mums vėl leido pakilti. Isaiah ir Polonara. Su jų pagalba, su tikėjimu, nusiteikimu ir atsidavimu sugebėjome atlikti savo darbą. Aišku, kad buvo daug nervingų akimirkų. Kalbėjau su Isaiah: jeigu „Baskonia“ ir „Fenerbahce“ laimėtų, tada mes neturėsime jokios motyvacijos žaisti šias rungtynes“, – filme „We‘re Back“ mintimis dalijosi žalgirietis Ignas Brazdeikis.

Žalgiriečiai, paskutiniame Eurolygos ture sulaukę palankių rezultatų iš kitų arenų, dar turėjo įvykdyti savo plano dalį ir nugalėti „Bayern“ klubą išvykoje. Būtinybę nepamesti galvos prieš lemiamą susitikimą prieš treniruotę Miunchene akcentavo ir K.Maksvytis.

„Nežinau, kokia jūsų patirtis, galiu kalbėti už save. Visi siunčia sveikinimo žinutes. Skambučiai su sveikinimu patekus į kitą etapą. – Miuncheno „Audi Dome“ arenoje susirinkusiems žaidėjams kalbėjo K.Maksvytis. –Turime šiandien gerai padirbėti. Gerai padirbėti, tad neleiskite, kad aplinkinis mėšlas jus atpalaiduotų. Visi, ypač lietuviai, turit išjungti savo telefonus. Šiandien niekam neturite ir neprivalote atsakyti į skambučius ir žinutes, išskyrus šeimos narius. Koncentruokitės į rungtynes, jos labai svarbios.“

Dramatišku stiliumi laimėję susitikimą prieš „Bayern“ (83:80), žalgiriečiai iškovojo bilietą į kitą etapą. Dokumentiniame filme „We‘re Back“ žalgiriečiai pasakojo apie nuveiktą darbą ir laukiantį kitą iššūkį – atkrintamųjų seriją su „FC Barcelona“.

„Niekas netikėjo, kad galime būti ten, kur atsidūrėme. Netikėjo netgi tada, kai turėjome 15-15 santykį turnyro lentelėje ir mums reikėjo laimėti paskutines 4 rungtynes, kad patektume į atkrintamąsias. Net ir tuo momentu nedaug kas mumis tikėjo. Tai Pelenės istorija ir niekas nenori, kad ji baigtųsi jau dabar“, – aiškino I.Brazdeikis.

„Dar nepabaigėme savo darbo. Mūsų laukia labai svarbi serija su „FC Barcelona“, bet, žinant tai, kur buvome prieš sezoną… Žinant, kokia buvo situacija, ta septinta vieta reguliariajame sezone mums yra didžiulis pasiekimas“, – pridėjo I.Tayloras.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos