Paskelbtas LKL reguliariojo sezono MVP © LKL.lt nuotr.

Praūžus „Betsafe-LKL“ reguliariajam sezonui, paaiškėjo, kuris krepšininkas tapo svarbiausio individualaus apdovanojimo savininku.

Šiemet reguliariojo sezono MVP statulėlė keliauja į Alytų – geriausiu pripažintas „Wolves“ lyderis Ahmadas Caveris.

26-erių amerikietis jau pirmaisiais savo metais Europoje tapo didžiule problema ir galvos skausmu visiems varžovams, kuriems tekdavo užduotis jį sustabdyti.

Gynėjas buvo neprilygstamas dviejose statistikos kategorijose – rezultatyvumo ir naudingumo, kur  per 31 mačą fiksuodavo atitinkamai 16,9 taško ir 20,1 naudingumo balo vidurkius. Jis – vienintelis perkopęs 20 naudingumo balų ribą visame čempionate, už nugaros paliktas Jeffery Garrettas rinko po 19,6 naudingumo balo.

Negana to, „Wolves“ vedlys į žaidimą puikiai įtraukdavo ir komandos draugus – su 5,8 rezultatyvaus perdavimo pagal šį rodiklį jis rikiavosi trečias, į priekį užleisdamas tik „Betsafe-LKL“ senbuvius atakų organizatorius – Donatą Sabeckį (7) ir Žygimantą Janavičių (6,2).

Darbuojantis prie savojo krepšio, A. Caveriui neblogai sekėsi perimti kamuolius – vid. po 1,9 per susitikimą (ketvirtas rezultatas lygoje). Taip pat lygos MVP buvo antras pagal išprovokuojamas pražangas (5,2), o tai darė įtaką ir didžiuliam išmestų baudų metimų skaičiui, pagal kurį A. Caveris pirmavo kartu su Bradley Davisonu (po 139).

„Skamba gerai, – sužinojęs apie sulauktą pripažinimą portalui LKL.lt sakė A. Caveris. – Žinoma, tai labiau individualus apdovanojimas, nors komandos pasirodymas irgi turi įtakos. Jaučiuosi gerai žinodamas, kad sunkus darbas atsipirko. Išlikau pasitikintis savimi, žinau, koks esu žaidėjas ir kaip galiu padėti komandai laimėti.“

Pirmajam legionieriaus sezonui šioje Atlanto pusėje einant į pabaigą, jis jau drąsiai teigia, kad išmoko prisitaikyti prie Europoje žaidžiamo krepšinio stiliaus.

„Žinojau, kad mano žaidimas bus geras ir čia, tiesiog turėjau pasijusti patogiai. Visada mokėdavau žaisti skirtingais stiliais, greičiau ar lėčiau, su pikenrolais arba vienas prieš vieną. Žinojau, kad tai tik laiko klausimas, o mano įgūdžiai ir IQ yra pakankamai geri, kad žaisčiau bet kur“, – teigė žaidėjas.

Dar rudenį A. Caveris kalbėjo, kad norėtų pagerinti savo metimą iš toli. Panašu, kad jam pavyko dėti žingsnius į priekį. Amerikiečio keliama grėsmė už tritaškio linijos sezono pabaigoje pastebimai išaugo – trečiajame rate jis iš toli atakavo jau solidžiu 40 proc. tikslumu (16/40).

„Kiekvieną dieną, kiekvieną kartą, kai žengiu ant parketo, turiu savo rutiną, kurią darau, kad pagerinčiau metimo mechaniką. Stebiu, kad kamuolys skristų gera trajektorija, darau pratimus pirštams ir riešui, kad jie būtų pakankamai stiprūs metant iš toli. Visa tai sudėjus, atsirado ir pasitikėjimas savimi. Supratau, kad galiu pataikyti, tai ir pradėjau daryti“, – kelią link patobulėjimo apžvelgė A. Caveris.

Bet jis vis dar įžvelgia žaidimo aspektų, kuriuos norėtų atlikti aukštesniame lygyje.

„Norėčiau tapti dar stipresnis, greitesnis, pagerinti driblingą. Vis dar noriu patobulinti metimą – tiek tolimą ar vidutinį, tiek floaterį, metimus iš po krepšio, ypač su kontaktu, vietoje to, kad bandyčiau permesti varžovą“, – vardino legionierius.

Visgi ne viskas A. Caveriui šiemet buvo rožėmis klota. Debiutinis sezonas Senajame žemyne kėlė prisitaikymo iššūkių ne tik aikštelėje, tačiau sportininkas rado būdų kaip atsitiesti ir galiausiai reguliarųjį sezoną vainikavo užsitarnautu MVP titulu.

„Buvo keli sunkesni laikotarpiai. Negaliu pasakyti, kad tai buvo depresija, bet tiesiog jaučiausi šiek tiek prasčiau ir nežaidžiau pakankamai gerai. Esu savikritiškas, tad jei nežaidžiu taip, kaip turėčiau, arba atsiranda šeimos ilgesys, tai man gali pakenkti. Bet kai žaidžiu krepšinį, jis padeda nuo to atsiriboti. Koncentravausi į tobulėjimą, kalbėdavau su bičiuliais, buvusiais komandos draugais, šeima“, – kliuvusius sunkumus pakomentavo krepšininkas.

Prieš kiek daugiau nei mėnesį „Wolves“ ekipa išgyveno permainas trenerių štabe – išvyko Rimas Kurtinaitis su Aurimu Jasilioniu, o jų duetą pakeitė Kęstutis Kemzūra ir du jauni specialistai: Nedas Pacevičius ir Marius Leonavičius.

Nors A. Caverio rolė ir svarba komandoje iš esmės nepasikeitė, jis pasakoja, kad tokioje situacijoje atsidūrė pirmąkart karjeroje.

„Kai išgirdau naujienas, buvo netikėta, kadangi niekada neturėjau pokyčių trenerių štabe artėjant sezono pabaigai. Buvo aišku, kad bus sunku, nes naujas treneris įves pokyčių. Buvome treti, todėl nesinorėjo bent jau paleisti šios vietos.

Pirmasis treneris padėjo man su fiziniu pasiruošimu, kad būčiau geroje sportinėje formoje, padėjo išlaikyti pasitikėjimą savimi ir sakė, ką turėčiau daryti aikštelėje. Jis leido žaisti laisviau puolime, tai leido pademonstruoti dalykus, ties kuriais dirbau vasarą“, – apie darbą su R. Kurtinaičiu sakė įžaidėjas.

Prie „Wolves“ vairo stojęs K. Kemzūra atliko korekcijas, kurios A. Caverio teigimu, pravertė komandai ir jam pačiam.

„Naujas treneris kai kuriuos dalykus supaprastino, nenorėdamas pakeisti per daug. Tie pokyčiai padėjo. Jis daug darbo įdeda į video peržiūras, analizes, prie to buvau pripratęs. Didesnis dėmesys šiam aspektui kažkiek padėjo. Puolime pradedame šiek tiek daugiau bėgti, nes jam tik atėjus ilgiau ieškodavome geresnio metimo. Dabar esame laisvesni.

Mūsų santykiai geri. Aš mokausi iš jo, manau, kad jis iš manęs taip pat, padedame vienas kitam tobulėti“, – savo ryšį su naujuoju strategu pažymėjo žaidėjas.

„Wolves“ ekipa šiuo metu ruošiasi ketvirtfinalio serijai iki dviejų pergalių su Jonavos „CBet“ ekipa. Virginijaus Šeškaus kariauna reguliariajame sezone „vilkus“ įveikė net dukart, tačiau paskutinis šių komandų mūšis baigėsi debiutine K. Kemzūros pergale.

„Mes užėmėme trečią vietą, tad pasitikėjimo savimi mums netrūksta. Laimėjome prieš visas lygos komandas bent vieną kartą. Žinome, ką reikia daryti, kad laimėtume ir suprantame, kad nebus lengva. Bet ir jie tikrai žino, kad nebus lengva su mumis. Reikia pamiršti reguliarųjį sezoną, jis nebesvarbus. Turime susitelkti į treniruotes, o tada į rungtynes“, – prieš lemiamų kovų startą kalbėjo A. Caveris.

Jei „Wolves“ peržengs jonaviečių barjerą, o kitame ketvirtfinalyje Vilniaus „Rytas“ įveiks Klaipėdos „Neptūną“, „Betsafe-LKL“ aistruolių lauks įspūdinga pusfinalio serija iki trijų pergalių tarp esamo ir būsimo sostinės klubų. Tokios įvykių sekos trokšta ir pats „Wolves“ lyderis.

„Tai būtų puiki serija. Žaistume Vilniuje, kur mūsų komanda rungtyniaus kitą sezoną. Jie pernai tapo čempionais. Tai būtų tikrai gera serija su dideliu intensyvumu, fiziškumu. Tikiuosi, kad įveiksime ketvirtfinalį ir sirgaliai mus matys ten, kur ir turime būti – kitame etape“, – tvirtino jis.

Nors sezonas dar gali užsitęsti apie mėnesį, amerikietis žino, kur norėtų būti kitąmet.

„Mano tikslas ir svajonė visad buvo NBA. Po atkrintamųjų kalbėsiu su agentu, žiūrėsiu, kokios galimybės atsiveria. Nemanau, kad galiu per daug žvelgti į ateitį. Jei būsiu kviečiamas NBA, tikrai norėsiu pasinaudoti tokiu šansu. Bet tai gali būti ir Eurolyga, Europos taurė ar tie patys „Wolves“, – galimas savo karjeros stoteles aptarė krepšininkas.

Ar realu A. Caverį rudenį ir vėl išvysti su „Wolves“ marškinėliais?

„Taip, žinoma, jau būčiau pažįstamas su komanda, organizacija, fanais. Tai tikrai yra svarstytinas variantas, ypač, jei komanda norėtų, kad sugrįžčiau“, – pokalbį užbaigė naudingiausias „Betsafe-LKL“ krepšininkas.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos