K. Kemzūra apie ketvirtfinalio seriją: „Atkrintamosiose viskas prasideda iš naujo“ © LKL.lt nuotr.

Trečią vietą „Betsafe-LKL“ reguliariajame sezone užėmusi BC „Wolves“ komanda pradeda savo pirmąjį žygį link Lietuvos krepšinio lygos apdovanojimų. Ketvirtfinalio serijoje iki dviejų pergalių Alytaus komanda kovos su Jonavos „CBet“, kuri turnyro lentelėje liko šešta.

Tarpusavio akistatas šiame sezone dusyk, namuose ir išvykoje, laimėjo jonaviečiai, kartą – „Wolves“ ekipa, įveikusi varžovus Jonavoje. Pastarosiose rungtynėse trečiajame čempionato rate prie komandos vairo debiutavo treneris Kęstutis Kemzūra.

Daugumos krepšinio specialistų nuomone, favoritais šioje poroje laikomi „Wolves“, tačiau pačio trenerio nuomone, Jonavos ekipa, vadovaujama Virginijaus Šeškaus, žaidžia gudrų krepšinį, turi aiškius lyderius, todėl, žaidžiant prieš šį varžovą, bus svarbios pačios mažiausios detalės, kiekviena klaida ar atkovotas kamuolys.

K. Kemzūra pokalbyje aptarė penktadienį prasidedančią ketvirtfinalio seriją, „CBet“ žaidimo braižą, svarbias detales pergalei pasiekti, namų aikštės pranašumą serijoje ir naudingiausio reguliaraus sezono krepšininko Ahmado Caverio tobulėjimą.

-     Treneri, reguliarusis sezonas baigtas. Komanda jame užėmė trečiąją vietą. Nežiūrint į tai, kad jūs prisijungėte tik tai nuo trečiojo rato, koks būtų jūsų reguliaraus sezono apibendrinimas?

-     Nežinau, kiek etiška man vertinti, bet manau, kad kaip naujai komandai trečia vieta nėra blogai. Manau, kad daugiau gerai. Buvo kluptelėjimų, bet niekas jų neišvengia, nei „Žalgiris“, nei kitos komandos. Visumoje, manau, kad žaidimas daugeliu atvejų gerėjo ir, aišku, vietos, erdvės tobulėjimui tikrai yra. Visumoje, kaip norėjome, taip ir atsitiko – mes likome treti.

-     Atkrintamųjų starte, ketvirtfinalio serijoje, laukia Jonavos “CBet” komanda. Kokį krepšinį ji žaidžia?

-     Galima ilgai kalbėti apie Jonavos komandą ir jų fenomeną. Jeigu trumpai, aš pasakyčiau, kad tai – gudri komanda. Gudri ir kovinga komanda. Reikia būti pasiruošus viskam. Manau, kad treneris Šeškus atlieka gerą, milžinišką darbą nuteikdamas vyrus, komplektuodamas komandą. Jie žaidžia gerą krepšinį ir niekam nėra lengva su jais žaidžiant todėl, kad jie gerai skaito gynybas, nuspėja į priekį ir neleidžia lengvai atlikti tavo numatytų užmačių. O puolime turi aiškiai išreikštus lyderius, turi kūrėjus. Kiekvienas žino savo rolė ir, kaip aš sakau, gretai nubaudžia, jeigu užsižiopsai ir prarandi koncentraciją.

-     Kas yra svarbiausia, žaidžiant prieš šią komandą, norint iškovoti pergalę serijoje?

-     Atkrintamosiose viskas prasideda iš naujo, nuo nulio. Reikia pamiršti, kas buvo iki tol. Pamiršti ta prasme, kad negalvoti, kad čia mes čia aukščiau nei jie. Tai nieko nereiškia. Jie gana sėkmingai žaidžia ir išvykose. Svarbus bus kiekvienas atšokęs kamuolys, klaidos – tokie elementarūs dalykai, kurie turi labai didelę reikšmę. Manau, jų vertė, ar tu padarai ar tu nepadarai, dar labiau išauga todėl, kad ir atkrintamųjų varžybų vertė yra aukštesnė. Rungtynių yra mažiau ir vertė yra didesnė. Kiekvienos atakos, klaidos ar neatkovoto kamuolio vertė padvigubėja, o gal net patrigubėja.

-     Užsiminėte, kad ši komanda gerai žaidžia išpykose, tačiau po pergalės Jonavoje Jūs taip pat sakėte, kad Jonavoje žaisti irgi yra sunku visoms komandoms. Kiek yra svarbus namų pranašumas šioje serijoje.

-     Visur jis yra gerai, bet, matote, atkrintamosiose yra specifika – tose pirmose rungtynėse daugiau įtampos ir daugiau spaudimo gauna namų komanda, nes niekas nenori atiduoti to pranašumo. Sėkmės atveju, tada persikeli ten ir jį jaučia jau kita namų komanda. Ypač šioje trumpoje serijoje tai gali būti jau paskutinės rungtynės. Taip kad kiekvienos rungtynės turi savo specifiką, bet vienas dalykas jas jungia – visos jos yra labai svarbios.

-     Ahmadas Caveris savaitės viduryje buvo pripažintas naudingiausiu reguliariojo sezono žaidėju. Kiek tai svarbu pačiam krepšininkui ir pačiai komandai turėti tokį žaidėją savo gretose?

-     Manau, tai yra geras ir šaunus įvertinimas. Labai džiaugiamės tuo jo pasiekimu. Manau, kad jis nusipelnė, padarė didelį progresą. Prie to prisidėjo daugelis žmonių. Vienas iš jų, turiu paminėti – Rimas Kurtinaitis, kuris pradžioje jį ir paspaudė, ir nukreipė reikiama linkme. Aišku, didžiausi nuopelnai pačiam Ahmadui. Malonu tokį žmogų turėti ir malonu, kad ryškėja lyderio savybės. Labai tikimės, kad tos lyderio savybės ir toliau ryškės ir ypač bus ryškios per atkrintamąsias.


„Wolves“ ir „CBet“ ketvirtfinalio serija prasidės penktadienį, gegužės 12 d., Alytaus sporto ir rekreacijos centro krepšinio salėje. Antrasis mačas Jonavoje įvyks sekmadienį, gegužės 14 d. Jei prireiks trečiųjų rungtynių, į Alytų komandos sugrįš gegužės 17 d., trečiadienį.
 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos