N. Popovičius: „Kovoti su „Žalgiriu“ tikrai įmanoma“ © LKL.lt nuotr.

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) tęsiasi pusfinalių etapas ir jau šį vakarą Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ ir Kauno „Žalgiris“ stos į antrąją akistatą.

18.30 val. prasidėsiantį susitikimą stebėkite per BTV ir Go3 televizijas.

Pirmojoje komandų akistatoje „Žalgiris“ Garliavoje pasiekė nelengvą pergalę – 69:58. Vis tik tai niekaip nemažina panevėžiečių optimizmo serijoje iki trijų pergalių.

Nikola Popovičius LKL.lt portalui teigė, kad atkrintamųjų ritmas kiek pakoregavo treniruočių režimą, tad atsigauti prieš atsakomąją kovą pavyko.

Pasak jo, „7bet-Lietkabelis“ identifikavo, su kokiomis problemomis susidūrė Garliavoje, ir jų stengsis nebekartoti.

„Nuo pat pradžių „Žalgiris“ įgijo 8 taškų pranašumą, tad teko vytis, kas nėra lengva. Tai įvykdėme, spurtavome, mums atsakė tuo pačiu. Manau, kad jei pradžioje nebūtume paleidę jų į priekį, viskas būtų daug lengviau toliau“, – svarbų akcentą minėjo jis.

58 pelnyti taškai – mažiausias puolimo rodiklis, kokį šį sezoną užfiksavo panevėžiečiai.

„Turime geriau dalintis kamuoliu, ko nedarėme pirmame mače, taip pat – mažiau klysti. Manau, kad būtent geros gynybos dėka jie ir atitrūko nuo mūsų“, – duoklę oponentų pastangoms atidavė N.Popovičius. „7bet-Lietkabelis“ šiame susitikime atliko vos 8 rezultatyvius perdavimus bei klydo tiek pat kartų.

Ryškių lyderių panevėžiečiams trūko, o tarp ryškiausių žaidėjų atsidūręs buvo ir pats N.Popovičius, pelnęs 8 taškus, atkovojęs 3 kamuolius bei rinkęs 10 naudingumo balų.

Po Naujųjų metų į Panevėžį atvykęs serbas džiaugiasi, kad į ekipos gretas įsiliejo sėkmingai ir čia kaupia tokią turiningą patirtį. „Betsafe-LKL“ jo statistika per 17 minučių siekia 9,3 taško, 3,3 atkovoto kamuolio, 1,1 perdavimo ir 9,3 naudingumo balo.

„Tai buvo geri mėnesiai, su pakilimais ir nuopuoliais, bet tai normalu, kai neturi daug patyrusių žaidėjų. Reikėjo priprasti, bet manau, tai padariau gerai ir per trumpą laiko tarpą išmokau daug dalykų, kad įsiliečiau į komandą. Kai keiti klubą sezono viduryje, labai sunku įsilieti į kitą lygį ir kitą žaidimo stilių. Bet dabar kvėpuojame vienu ritmu“, – sakė jis.

Panevėžio komanda turi istoriją, iš kurios gali semtis įkvėpimo – pernai su „Žalgiriu“ irgi teko susitikti pusfinalyje ir ten panevėžiečiai pasiekė sensacija 3:1 įveikdami kauniečius. Vis tik pernelyg galvoti apie praeitus metus gali būti pražūtinga, mano serbas.

„Pasišnekame apie tai rūbinėje, bet „Žalgiris“ tada buvo kita komanda. Geriausia tokius dalykus palikti praeityje ir koncentruotis į ateitį. Taip, gali pasisemti motyvacijos, bet reikia žiūrėti, ką turime dabar, ir rasti kelių sėkmės link.

Nenoriu išskirti mūsų privalumų, kadangi žalgiriečiai yra labai pajėgūs. Vis tik ir mes esame geri, nėra daug dalykų, kuriuos galėtume atimti iš kauniečių, reikia tiesiog žaisti krepšinį“, – sako jis.

Kažkiek papildomos motyvacijos žaidėjams bando įpūsti ir treneris Nenadas Čanakas, nuolat besikalbantis su auklėtiniais.

„Kiekvienas treneris turi savo kelių, bet Nenadas stengiasi būti pozityvus, nesukurti spaudimo, nors tokios rungtynės visada sunkios. Jis yra buvęs žaidėjas, tad motyvacines kalbas ir dabar sako gerai, treniruočių ir rungtynių metu iš jo galima pasisemti nemažai motyvacijos“, – sako N.Popovičius.

Būtent dėl to panevėžiečiai tiki savo jėgomis, nepaisant fakto, kad reguliaraus „Betsafe-LKL“ sezono metu „Žalgirį“ įveikė tik trečiuoju bandymu. 

„Žinoma, tikrai įmanoma kovoti. „Žalgiris“ gera komanda, bet ji turėjo ilgą ir nelengvą sezoną Eurolygoje. Šiuo sezono metu viskas yra įmanoma. Mums reikia atiduoti viską, turime kautis, nepaisydami nieko“, – sakė N.Popovičius.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos