4 metams diskvalifikuota S. Halep sulaukė pašaipų iš S. Williams © PA Wire/PA Images nuotr.

Buvusi pirmoji pasaulio raketė ir daugkartinė turnyrų nugalėtoja Simona Halep po ilgai vilkinto dopingo tyrimo proceso išgirdo verdiktą. Rumunė buvo nubausta 4 metų diskvalifikacijos dėl galimo draudžiamų medžiagų vartojimo. 

S. Halep dopingo mėginį davė dar 2022 metų rugsėjį vykusiame „US Open“ turnyre. Testo rezultatas buvo teigiamas, o tenisininkė buvo laikinai suspenduota dėl rastų „Roxadustat“ preparato pėdsakų. 

Iš tiesų šį preparatą naudoja žmonės turintys problemų su inkstais ar vartojantys geležies papildus, nes „Roxadustat“ padeda įsisavinti geležį. Vėliau, dar paimtame kraujo mėginyje rasta kitų pažeidimų ir nukrypimų nuo normos, kurie nebūtinai susiję su „Roxadustat“ vartojimu.

Tokį sprendimą S. Halep atmeta ir sako bandysianti kovoti, o pati sportininkė skelbia, kad jos papildai galėjo būti užteršti, o apie tai ji nieko nežinojo. Sąmoningai žaidėja niekada nevartojo dopingo, o kraujo tyrimai atlikti nepriklausomų ekspertų nerado nieko blogo. 

Tuo tarpu taip pat buvusi pirmoji pasaulio raketė Serena Williams savo „X“ paskyroje paskelbė įrašą, kuriame parašė „8 geresnis skaičius“.

Toks įrašas sulaukė didelio socialinių medijų vartotojų pasipiktinimo, o amerikietė ne tik pasidalino įrašu, bet ir išreiškė palaikymą kitiems tokio tipo įrašams.

Kodėl S. Williams turi tokį požiūrį, sunku pasakyti. Įtaką tokiam įrašui galėjo turėti pralaimėtas Vimbldono finalas 2019 metais rumunei. Visgi, per visą karjerą tenisninkės susitiko ne kartą ir beveik visus kartus pergalę šventė amerikietė. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos