A. Zverevas lengvai pranoko ispaną A. Fokiną, S. Tsitsipas po trijų setų palaužė D. Medvedevą © Unsplash nuotr.

Prancūzijoje vykstančiame didžiojo kirčio turnyre paaiškėjo pirmieji pusfinalio dalyviai, kurie po sėkmingų pasirodymų ketvirtfinalyje pagerino savo asmeninius pasiekimus. Aleksandras Zverevas (ATP 6) per tris setus nugalėjo turnyro staigmeną Alejandro Fokiną (ATP 46) ir užsitikrino savo vietą pusfinalio etape.

Mačo nugalėtojas pergalę pasiekė rezultatu 3:0 (6-4, 6-1, 6-1), o korte žaidėjai praleido 1 valandą ir 38 minutes.

Pirmasis setas buvo permainingas ir jame žaidėjai tris kartus apsikeitė padavimų serijomis, o ispanas net du kartus pirmavo su pranašumu, tačiau nesugebėjo jo išlaikyti. Tiesa, A. Zverevas taip pat kartą neišlaikė savo pirmavimo, bet svarbiausiu momentu sugebėjo vėl pirmauti. 

Like du setai jau visiškai priklausė Vokietijos atstovui, kuris lengvai pasiekė savo pirmąjį pusfinalį "Roland Garros" turnyre.

Kitame ketvirtfinalio susitikime graikas Stefanos Tsitsipas (ATP 5) per tris setus, tačiau sunkios kovos nugalėjo savo principinį varžovą rusą Danilą Medvedevą (ATP 2) su kuriuo teko kovoti jau 8-ą kartą karjeroje. Mačas pasibaigė rezultatu 3:0 (6-3, 7-63, 7-5), o korte teko kautis 2 valandas ir 23 minutes. 

Pirmame sete 5-oji raketė kartą palaužė savo priešininkų padavimų seriją ir to pakako, kad išsiveržti bendrame rezultate į priekį. Tiesa, antroje partijoje nepavyko to pakartoti ir rusas sugebėjo išlyginti rezultatą bei nukėlė setą į pratęsimą, kuriame geriau sužaidė S. Tsitsipas. 

Paskutinė mačo dalis galėjo pakryti į bet kurią pusę, o abu dalyviai turėjo ne vieną breikpoint'ą, o vienu metu D. Medvedevas jau turėjo pranašumą, tačiau jo neišlaikė, kas ir nulėmė mačo baigtį. 

Už patekimą į pusfinalį žaidėjai gauna 425,250 € ir 720 reitingo taškų. Šių mačų nugalėtojai susitiks tarpusavyje. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos