„Australian Open“: R. Berankis po ilgos ir atkaklios kovos nugalėjo Ispanijos atstovą © AFP/Scanpix nuotr.

Antradienį į kovas „Australian Open“ turnyre žengė ir vienintėlis Lietuvos atstovas, kuris po ilgos ir atkaklios kovos nugalėjo varžovą ir užsitikrino vietą antrame etape. Ričardas Berankis (ATP 93) po penkių setų žaidimo pranoko ispaną Roberto Carballes Baena (ATP 75) ir tęs pasirodymą. 

Galutinis rezultatas 6-1, 3-6, 2-6, 6-3, 6-4, o visa akistata truko 3 valandas ir 43 minutes. 

Nors susitikimą kur kas geriau pradėjo lietuvis, kuris du kartus palaužė varžovo padavimų seriją ir laimėjo pratiją, tačiau jau antrame sete viskas pasikeitė. Ispanijos atstovas sugebėjo perimti iniciatyvą antrame bei trečiame sete ir R. Berankis atsidūrė keblioje padėtyje, nes varžovą nuo pergalės skyrė viena sėkminga partija.

Tiesa, ketvirtoji ir penktoji mačo dalis klostėsi ramiai ir 93-oji raketė po kartą palaužė priešininko game'ą, kas leido iškovoti pergalę šiame susitikime.

Varžovas, kur kas geriau atliko padavimus, o jo sąskaitoje 10 ace'ų, tuo tarpu mūsiškis atliko 3 tokius padavimus, 60 kartų smūgiavo kamuoliuką tiksliai be varžovo atsakymo (Winners), tačiau net 67 kartus suklydo atlikdamas smūgį (Unforced Error).

Tai buvo jau trečiasis jų susitikimas karjeroje ir antroji lietuvio pergalė.

Už patekimą į kitą etapą žaidėjai gauna 102,200 JAV dolerius ir 45 reitingo taškus. R. Berankio dabar lauks akistata su A. Rublevu (ATP 6) iš Rusijos.

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos