C. Alcarazas po penkių setų kovos triumfavo „Roland Garros“ finale © AFP nuotr.

Šių metų Prancūzijos Didžiojo kirčio turnyro finale susitiko 21-erių ispanas Carlosas Alcarazas (ATP 3) ir 27-erių vokietis Alexanderis Zverevas (ATP 4). Kovoje dėl titulo žiūrovai išvydo atkaklią penkių setų kovą ir Ispanijos tenisininko triumfą. 

Galutinis rezultatas 6-3, 2-6, 5-7, 6-1, 6-2, o visa kova truko 4 valandas ir 20 minučių. 

Susitikimas prasidėjo nuo pralaimėtos vokiečio padavimų serijos, tačiau netrukus rezultatas tapo lygus. Vėliau sekė sėkmingesnis 3-osios raketės žaidimas ir laimėta partija. 

Antroje dalyje spurtavęs Vokietijos atstovas sėkmingai porą kartų palaužė priešininko geimą ir išlygino bendrą rezultatą. 

Trečiasis setas, kuris atrodė atiteks C. Alcarazui, nes pastarasis pirmavo 5:2, tačiau galingas A. Zverevo spurtas neleido uždaryti partijos. 4-osios raketės žaidimas buvo toks sėkmingas, kad tenisininkams neprireikė pratęsimo. 

Nors, vokietis savo sąskaitoje turėjo 2 laimėtus setus, tačiau jaunesnio ispano, tai nesustabdė ir jis užtikrintai sužaidė 4-ą ir 5-ą setą, kuriuose A. Zverevas nerado tinkamo atsako. 

Bendroje tarpusavyje įskaitoje abu žaidėjai dabar turi po 5 pergales. Įdomus faktas, kad 2022 metais ketvirtfinalyje vokietis buvo įveikęs šių metų čempioną per 4 setus. 

Turnyro nugalėtojas uždirbo 2.4 milijono eurų ir 2000 reitingo taškų. Finalistas tenkinsis 1.2 mln. eurų ir 1300 reitingo taškais. 

„Roland Garros“ prizinį fondą sudarė 53.4 mln. eurų.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos