J. Mikulskytė po atkaklios kovos pateko į pusfinalį Vokietijoje © Unsplash.com - john-fornander

Geriausia Lietuvos teniso žaidėja po atkaklios kovos pasiekė dar vieną pergalę Vokietijoje vykstančiame ITF serijos turnyre. Justina Mikulskytė (WTA 286) po dramatiškos trijų setų kovos pranoko Austrijos atstovę Sinją Kraus (WTA 406).

Galutinis rezultatas 6:4, 1:6, 6:7 (7:4), o visas susitikimas truko 2 valandas ir 42. 

Pirmame sete ilgą laiką pirmavo lietuvė, kuri sėkmingai užbaigė partiją, tačiau antrame sete varžovė įjungė aukštesnę pavarą ir be problemų išlygino bendrą susitikimo rezultatą. Tenisininkės žaidė dramatišką lemiamą setą, kuriame J. Mikulskytė ne kartą pirmavo, tačiau vis prarasdavo pranašumą, o svarbiausiais momentais, nors turėjo susikūrusi ne vieną mačpoint'ą, bet jų neišnaudojo.

Situacija komplikavosi prieš pat pratęsimą, kai jau S. Kraus turėjo pranašumą ir galėjo padavimų serija užbaigti susitikimą, tačiau rezultatas tapo lygus ir teko žaisti pratęsimą, o jame geriau pasirodė mūsiškė. 

Už patekimą į pusfinalį Lietuvos atstovė jau uždirbo 58 WTA reitingo taškus, o jame teks žaisti prieš Danka Kovinič (WTA 114) iš Juodkalnijos, kuri buvo pakilusi iki 46 reitingo vietos. Pastaroji žaidžia aukščiausio lygio turnyruose, o šiemet pasiekė 3 etapą Australijos didžiojo kirčio turnyre.

 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos