J. W. Tsonga po atkaklios kovos krito „Roland Garros“ starte ir baigė karjerą © Australian Open Facebook

Vienas geriausių Prancūzijos teniso žaidėjų po ilgų svarstymų ir pertraukų tenise paskelbė apie savo karjeros pabaigą. 37-erių Jo Wilfriedas Tsonga (ATP 297) apie dar prieš kurį laiką paskelbė, kad jo paskutinio pasirodymo vieta taps „Roland Garros“ didžiojo kirčio turnyras.

Prancūzas pirmame etape atkakliai kovojo prieš norvegą Casperą Ruudą (ATP 8), tačiau krito rezultatu 66-7, 7-64, 6-2, 7-60, o visas susitikimas truko 3 valandas ir 49 minutes.

Per pastaruosius tris metus mažai varžybų sužaidęs J. Tsonga laikėsi puikiai ir kovojo iki pabaigos, tačiau ketvirtojo seto gale pirmavęs su pranašumu jis pradėjo jausti skausmus, kurie sutrukdė tęsti mačą pilnavertiškai. 

Savo geriausiais laikais tenisininkas buvo pakilęs iki penktosios vietos ir ne kartą yra pridaręs problemų R. Federeriui, R. Nadaliui ir N. Džokovičiui, o taip pat laimėjęs ne vieną turnyrą.

Per visą savo karjerą jis iškovojo 18 ATP titulų.

Po pralaimėto mačo vyko jausminga atsisveikinimo ceremonija, kurioje dalyvavo Prancūzijos teniso žaidėjai, o vaizdo pasveikinimus atsiuntė ir N. Džokovičius, R. Federeris ir R. Nadalis.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos