Laverio taurėje į teniso kortą įbėgęs protestuotojas netyčia padegė savo ranką © AFP nuotr.

Penktadienį Londono (Didžioji Britanija) O2 prasidėjo Laverio taurė, kuri šiais metais yra išskirtinė tuom, kad po šių varžybų savo profesionalo karjerą baigs legendinis Rogeris Federeris.

Visgi varžybų pradžia gavosi šiek tiek chaotiška. To priežastis – į teniso kortą išbėgęs protestuotojas.

Klimato kaitos protestuotojas su savimi turėjo žiebtuvėlį. Net ir protestuotojui nepavyko visko daryt pagal numatytą planą – jis padegė savo ranką netyčia.

Netrukus apsaugos darbuotojai pašalinį žmogų pašalino iš korto. 

Protestuotojas siuntė tokią žinutę: „Nutraukite skraidymus Jungtinėse Karalystėse su privačiais lėktuvais.“ Ši tema pastaruoju metu tapo labai aktuali pasaulyje.

Tuo tarpu, Laverio taurė vyksta jau penkis metus iš eilės. Šiame turnyre kovoja Europos komanda prieš pasaulio komandą. 

Europos komandą šiame specialiame mače atstovauja „seni vilkai“ Rogeris Federeris, Novakas Djokovičius, Rafaelis Nadalis ir Andy Murray'us. Taip pat ir Casperas Ruudas, Stefanos Tsitsipas bei Matteo Berrettini. 

Pasaulio komanda savo gretose turi šiuo tenisininkus: Taylorą Fritzą, Felixą Augerą-Aliassime, Francesą Tiafoe, Tommy Paulą, Alexą de Minaurą, Jacką Socką ir Diego Schwartzmaną. 

Visus keturis kartus prieš tai šiame turnyre triumfavo Europos komanda. Arčiausiai pergalės pasaulio tenisininkai buvo 2019 metais, kuomet tik 11:13 nusileido varžovams iš Europos. Praeitais metais europiečiai triumfavo be konkurencijos – 14:1.

Šiais metais Europos komanda pirmauja jau 2:0 po Ruudo ir Tsitsipo pergalių.

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos