N. Džokovičius pralaimėjo teisme - bus deportuotas iš šalies © Novak Djokovic Instagram nuotr.

Geriausias pasaulio teniso žaidėjas išgirdo galutinį teismo verdiktą, kuris nebuvo palankus sportininkui ir jis bus priverstas palikti šalį bei praleisti Australijos didžiojo kirčio turnyrą. Novakas Džokovičius po keletos teismų ir skirtingų verdiktų pralaimėjo paskutinį teismą, kuris nusprendė, kad jo viza panaikinta teisėtai.

Australijos Imigracijos ministras Alex'as Hawke'as dar penktadienį savo sprendimu atšaukė serbo vizą, nors pastaroji jau buvo sugrąžinta teismo sprendimo. Tiesa, tokią teisę ministras turėjo, kuris pareiškė, kad N. Džokovičiaus buvimas Australijoje gali išprovokuoti neramumus tarp piliečių, pakenkti šalies gyvenetojų sveikatai, nes jis yra įtakingas ir statusą turintis asmuo.

Po A. Hawke'o sprendimo, tenisininkas kreipėsi į teismą, tačiau jame šį kartą pralaimėjo, kitaip nei pirmą kartą, kai buvo sulaikytas oro uoste.

Serbijos atstovui liepta palikti šalį, o kartu jam gali grėsti draudimas atvykti į ją net tris metus. 

Priminsime, kad N. Džokovičius vyko į Australiją su išimtimi, nes persirgo COVID-19 virusu gruodžio mėnesio pabaigoje, todėl jam skiepas buvo nereikalingas. Visgi, žaidėjas sąmoningai nesiskiepijo ir bandė išvengti to, o, tai privedė prie A. Hawke'o sprendimo panaikinti vizą „dėl sveikatos ir tvarkos priežasčių“.

Dar 2021 metais reitingo lyderis triumfavo didžiojo kirčio turnyre ir čia turėjo ginti net 2000 taškų.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos