N. Džokovičius pranoko R. Nadalį jo tvirtovėje ir iškopė į finalą "Rolan Garros" turnyre © Roby0059

Vieni geriausių pasaulio teniso žaidėjai surėmė raketes Prancūzijoje vysktančiame didžiojo kirčio turnyro pusfinalio etape ir žiūrovams padovanojo ypatingai atkaklią dvikovą. Novakas Džokovičius (ATP 1) po keturių setų kovos pranoko ispaną Rafaelį Nadalį (ATP 3) ir iškopė į finalą bei kovos dėl savo antrojo "Roland Garros" titulo. 

Pusfinalio rezultatas 3-1 (3-6, 6-3, 7-64, 6-2), o visas susitikimas truko net 4 valandas ir 13 minučių.

Pirmame sete atrodė, kad viskas klostysis pagal R. Nadalio planą ir jis vienu metu pirmavo 0:5, tačiau partiją laimėjo rezultatu 3:6. Antrame sete prasidėjo tikrosios problemos ir Ispanijos atstovas nerado tinkamo žaidimo, nors progų laimėti setą turėjo abu tenisininkai. 

Trečioje dalyje abu žaidėjai keitėsi padavimų serijomis, tačiau 3-oji raketė vis atsiliko rezultate, bet sugebėjo lemiamu momentu išlyginti geim'ų santykį ir net turėjo lemiamą seto tašką. Visgi, teko žaisti pratęsimą, o jame geriau sužaidė serbas, kuris dar labiau priartėjo prie pergalės šioje kovoje. 

Paskutinis setas prasidėjo nuo puikaus R. Nadalio žaidimo ir jis pirmavo 0:2, tačiau neišlaikė pranašumo ir pralaimėjo visas likusias padavimų serijas. 

Priminsime, kad ispanas šį turnyrą buvo laimėjęs pastaruosius keturis metus. 

N. Džokovičius už patekimą į finalą gaus 800,000 € ir 1200 reitingo taškų, o jame lauks graikas Stefanas Tsitsipas (ATP 5), kuris kovos dėl pirmo karjeroje tokio titulo. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos