N. Džokovičius turėjo vargo prieš jaunąjį kanadietį, bet iškopė į finalą Vimbldone © Unsplash - hakon-agustsson

Pirmoji pasaulio raketė pasiekė dar vieną pergalę Vimbldono didžiojo kirčio turnyre ir pateko į finalą, kur kausis jau dėl 6-ojo šių varžybų titulo. Serbas Novakas Džokovičius (ATP 1) po trijų setų kovos nugalėjo Kanados atstovą Denisą Šapovalovą (ATP 12) ir nutraukė jo kol kas geriausią žygį Londone. 

Galutinis pusfinalio rezultatas 7-63, 7-5, 7-5, o visas susitikimas truko 2 valandas ir 47 minutes. 

Jau nuo pirmo seto pradžios matėsi, kad D. Šapovalovas lengvai nepasiduos, o tai jis įrodė laimėjęs varžovo padavimų seriją. Tiesa, išlaikyti pranašumo nepavyko ir lemiamu momentu rezultatas tapo 5-5, o vėliau žaidėjams teko žaisti pratęsimą, kuriame jau geriau pasirodė N. Džokovičius. 

Antroji partija buvo nėmažiau kovingesnė, o joje žaidėjai artėjo prie pratęsimo, tačiau jis neįvyko, nes serbas sugebėjo pabaigoje susikūrti vieną progą ir ją išnaudoti, kad laimėtų 12-osios raketės geim'ą.

Paskutiniame mačo sete abu pusfinalio dalyviai turėjo progų išsiveržti į priekį, tačiau ir vėl jo pabaigoje, tai pavyko padaryti tik reitingo lyderiui.

Pusfinalio nugalėtojas išsaugojo net 10 lemiamų savo padavimų taškų iš 11.

Už patekimą į finalą žaidėjai gauna 1,053,000 € ir 1200 reitingo taškus. Jame dėl titulo teks kautis su Mateo Berrettini (ATP 9).

Priminsime, kad paskutinius du šiuos turnyrus laimėjo būtent Serbijos atstovas. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos