Po penkių setų dramos S. Tsitsipas pranoko A. Zverevą ir iškopė į "Roland Garros" finalą © Pixabay nuotr.

Pirmasis Prancūzijos didžiojo kirčio turnyro pusfinalis žiūrovams leido mėgautis penkių setų dramatiška kova, kurioje susitiko graikas Stefanas Tsitsipas (ATP 5) ir vokietis Aleksandras Zverevas (ATP 6) dėl patekimo į finalą, kuris abiems būtų pirmasis. 

Visgi, pergalę rezultatu 3:2 (6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3) iškovojo Graikijos atstovas, o susitikimas truko 3 valandas ir 40 minučių.

Pirmasis setas susiklostė be didesnių staigmenų ir mačo favoritu laikytas S. Tsitsipas palaužė vieną varžovo padavimo seriją ir laimėjo partiją. Tiesa, antroji nors pasibaigė tuo pačiu rezultatu, bet joje progą pirmauti turėjo vokietis, kuris vėliau visas progas paleido iš rankų pralaimėdamas tris savo geimų serijas. 

Susitikimas tuo nesibaigė ir trečiame bei ketvirtame sete 5-oji raketė atsipalaidavo ir leido savo varžovui atsigauti ir laimėti dvi mačo dalis ir taip teko žaisti lemiamą mačo partiją. Joje atrodė, kad A. Zverevas užbaigs susitikimą greitai, nes jau pirmoje varžovo padavimų serijoje pirmavo 0:40, tačiau progų neišnaudojo. Vėliau jau graikas perėmė viską į savo rankas ir užbaigė susitikimą pergale.

Nugalėtojo sąskaitoje 8 padavimai be atsako, o pralaimėtojas tokių atliko 11. 

Už patekimą į finalą žaidėjai gauna 800,000 € ir 1200 reitingo taškų. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos