R. Berankio "US Open" turnyre laukia 14-oji pasaulio raketė © Dominykas Mugenis

Lietuvos teniso lyderis sužinojo savo pirmąjį varžovą JAV vyksiančiame didžiojo kirčio turnyre po burtų traukimo ceremonijos. Ričardas Berankis (ATP 96) pirmame etape stos į kovą prieš Argentinos pirmąją raketę Diego Švarcmaną (ATP 14) su kuriuo dar neteko nei kartą susitikti ATP ture. 

29-erių varžovas yra 170 cm ūgio, tačiau per savo karjerą pasiekė ne vieną puikų pasiekimą ir yra labai pavojingas ant visų dangų. Nors, žinomas D. Švarcmanas yra dėl žaidimo ant grunto dangos, tačiau yra pasiekęs ketvirtfinalį būtent šiame turnyre, o per karjerą taip pat pavyko iškovoti titulą ant kietosios dangos.

Tiesa, argentinietis praeitą kartą "US Open" varžybose krito jau pirmame etape, o šiame nepavyko iškovoti įspūdingų pergalių ant kietosios dangos. 

Tuo tarpu 31-erių lietuvis per karjerą yra ne kartą dalyvavęs šiose varžybose, bet geriausias pasiekimas yra trečiasis etapas. Pastaruoju metu R. Berankis žaidė ne viename turnyre Šiaurės Amerikoje, tačiau pasirodymai nebuvo geriausi ir tik Vašingtone pavyko pasiekti aštuntfinalį. 

Už dalyvavimą turnyre žaidėjai jau gauna 10 ATP reitingo taškų.

Šių metų bendras „US Open“ prizų fondas bus rekordinis net 57,5 mln. JAV dolerių.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos