R. Berankis nestabdo – nugalėjo prancūzą ir pateko į pusfinalį Maskvoje © AFP/Scanpix nuotr.

Geriausias Lietuvos teniso žaidėjas ir toliau džiugina savo žaidimu Rusijoje, kur pavyko pasiekti pusfinalio etapą ATP 250 lygio turnyre, Maskvoje. Ričardas Berankis (ATP 107) per du setus nugalėjo Prancūzijos atstovą Adrianą Mannarino (ATP 51) ir tęs kovą dėl galbūt pirmojo titulo karjeroje. 

Galutinis rezultatas 6:2, 7:6 (7:1), o visas susitikimas truko 1 valandą ir 58 minutes.

Pirmame sete abu žaidėjai turėjo sunkumų atliekant savuosius padavimus, tačiau R. Berankis sugebėjo laimėti visus savuosius ir net du kartus palažuti varžovo, kas nulėmė užtikrintą startą šiame mače. 

Antroji susitikimo dalis klostėsi panašiai, o lietuvis ir vėl įgijo pranašumą, tačiaus 51-oji raketė turėjo progų išlyginti rezultatą ir jas išnaudojo taip neleisdamas užbaigti susitikimo. 107-oji raketė pateko į psichologiškai sunkią situaciją, tačiau sugegbėjo iš jos išlipti "sausas" ir teko žaisti pratęsimą, kuriame pavyko ketvirtfinalį užbaigti pergale. 

Prancūzas turėjo net 7 progas laimėti mūsiškio padavimų seriją, tačiau išnaudojo tik vieną, tuo tarpu už šimtuko ribos esantis lietuvis 3 kartus laimėjo varžovo game'ą iš 9 galimybių.

Šis susitikimas buvo jau 9-asis per visą šių tenisininkų karjerą ir 4-tas kartas, kai pergalę šventė Lietuvos sportininkas. 

Priminsime, kad 2017 metais R. Berankis šiame turnyre buvo pasiekęs finalą.

Už patekimą į pusfinalį žaidėjai gauna 34,900 $ ir 90 reitingo taškų. Kitas varžovas paaiškės kiek vėliau. 

Bendrą turnyro prizinį fondą sudaro 779,515 JAV doleriai. 

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos