R. Berankis pirmą kartą karjeroje iškopė į trečią „Roland Garros”  etapą © Pixabay nuotr.

Geriausias Lietuvos teniso žaidėjas pasiekė karjeros rekordą, kai po keturių setų kovos nugalėjo jau antrą varžovą Prancūzijoje vykstančiame didžiojo kirčio turnyre ir pirmą kartą pateko į trečiąjį etapą. Ričardas Berankis (ATP 93) rezultatu 3:1 (7-5, 2-6, 7-6(4), 6-0) nugalėjo Australijos atstovą Džeimsą Duckworthą (ATP 101).

Visas susitikimas truko 2 valandas ir 41 minutę.

Pirmą setą geriau pradėjo varžovas, kuris sužaidus keletą padavimų įgijo pranašumą, tačiau jo išnaudoti ir išlaikyti nepajėgė, o tuo tarpu lietuvis ne tik išlygino rezultatą svarbiausiu momentu, bet ir persvėrė jį taip laimėdamas pirmą partiją.

Antrame sete Dž. Duckworthas žaidė kur kas geriau ir su dvigubu pranašumu lengvai išlygino bendrą rezultatą.

Trečioje mačo dalyje prireikė pratęsimo, nes abu žaidėjai laimėjo savąsias padavimų serijas. Tiesa, pratęsime sėkmingiau sužaidė 93-oji reitingo raketė, o laimėjus šį setą varžovas tiesiog pasidavė ir sekančiame pralaimėjo sausu rezultatu.

Varžovo sąskaitoje net 18 padavimų be atsako, o mūsiškis tokių atliko 8.

Sekančiame etape lauks geriausias pasaulio žaidėjas, serbas Novakas Džokovičius. Priminsime, kad praeitais metais teko taip pat žaisti prieš šį varžovą, tačiau antrame etape, kuris iki šiol buvo geriausias pasiekimas. 

TenisoTV

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos