R. Berankis po būrio tenisininkų pasitraukimo iš Olimpinių žaidynių beveik užsitikrino vietą juose © Unsplash nuotr.

Geriausias Lietuvos teniso žaidėjas kaip niekada arti prie patekimo į Olimpines žaidynes, kurios vyks šią vasarą Tokijuje. Ričardas Berankis (ATP 84) nesurinko reikiamo kiekio ATP taškų, kad tiesiogiai patekti į šias žaidynes, o šis laikotarpis baigėsi birželio 14 dieną kartu su Prancūzijos didžiojo kirčio turnyru. 

Mūsiškis "Roland Garros" varžybose pasirodė neblogai, tačiau nepakankamai gerai, o šiame sezone jis nežaidė pakankamai daug, kad surinktų daugiau taškų ir pakiltų reitinge. Visgi, lietuviui šypsosi sėkmė ir ne vienas žinomas pasaulio žaidėjas jau pranešė apie savo pasitraukimą iš Tokijo žaidynių.

Tarp pasitraukusių tokie žaidėjai kaip Rafaelis Nadalis, Dominikas Thiemas, Roberto Bautista-Augustas, Frederiko Delbonis, Kasperas Ruudas.

Šiuo metu R. Berankis yra pirmas už brūkšnio, o tai reiškia, kad jei kas pasitrauks, jis tikrai pateks į Olimpiadą, tačiau dar numatoma viena vieta Europos žaidėjui, tad 84-oji raketė turi labai daug šansų.

Priminsime, kad tenisininkas iš Lietuvos dalyvavo ir 2016 metų Olimpiadoje Brazilijoje, kur krito jau pirmame etape 0:6, 0:6 prieš Džoną Millmaną iš Australijos. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos