R. Berankis tik po 3 valandų kovos palaužė rusą - pateko į ATP 500 pagrindinį etapą © Dominykas Mugenis

Dubajuje vykstančio ATP 500 turnyro atrankoje sėkmingai pasirodė Lietuvos atstovas Ričardas Berankis (ATP 98), kuris po atkaklios kovos nugalėjo rusą Pavelą Kotovą (ATP 181) ir užsitikrino vietą pagrindiniame turnyro etape. 

Galutinis rezultatas 7:6 (8:6), 5:7, 6:4, o visas susitikimas truko daugiau nei 3 valandas. 

Nors susitikimą geriau pradėjo Rusijos sportininkas, tačiau įgyto pranašumo jam nepavyko išlaikyti ir R. Berankis išlygino rezultatą. Vėliau, po atkaklaus teniso abu žaidėjai pasiekė pratęsimą, o jame užtikrinčiau sužaidė daugiau patirties turintis 31-erių lietuvis.

Antroji partija prasidėjo ypatingai sėkmingai mūsų tautiečiui, kuris pirmavo rezultatu 3:0, tačiau iniciatyvos išlaikyti nepavyko, o jaunasis rusas sugebėjo pademonstruoti charakterį ir ne tik išlyginti rezultatą, bet jį ir persverti. Visgi, po dar šiek tiek atkaklių game'ų paaiškėjo, kad partiją laimės P. Kotovas.

Lemiamame sete abu dalyviai žaidė tolygiai ir laimėjo savąsias padavimų serijas, tačiau 10-ame geime R. Berankis sugebėjo susikurti dvi progas užbaigti susitikimą ir vieną iš jų išnaudojo. 

R.Berankis pelnė 20 ATP vienetų reitingo taškų ir 21,8 tūkst. JAV dolerių, o pagrindiniame etape susitiks su vokiečiu Janu Struffu (ATP 58).

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos