R. Federeris paskelbė apie artėjančią karjeros pabaigą © PA nuotr.

Kurį laiką su traumomis nesusitvarkęs Rogeris Federeris oficialiai paskelbė apie artėjančią karjeros pabaigą.

Profesionalo karjerą veteranas baigs Laverio taurėje, kurį vyks ateinančią savaitę Londone.

„Kitą savaitę vykstantį Laverio taurė Londone bus paskutinės mano ATP varžybos. Ateityje, žinoma, toliau žaisiu tenisą, tačiau nežaisiu jo „Didžiojo kirčio“ turnyruose bei turuose“, – paskelbė 41-erių šveicaras.

Per savo karjerą R. Federeris iškovojo dvidešimt „Didžiojo kirčio“ titulų.

Sėkmingiausias šveicaro turnyras per karjerą buvo „Wimbledon“, kuriame jis triumfavo net 8 kartus. „Australian Open“ pavyko triumfuoti 6 kartus, „US Open“ – 5 kartus, o „Roland Garros“ titulą veteranas iškovojo vieną kartą, 2009 metais.

Pagal „Didžiojo kirčio“ titulus R. Federerį yra aplenkę jau Rafaelis Nadalis bei Novakas Djokovičius, tačiau neabejotinai karjerą pabaigęs šveicaras turėjo itin didelę fanų bazę aplink pasaulį. Ne vienas mano, kad būtent šveicaras yra visų laikų geriausias teniso žaidėjas.

41-erių veteraną jau kurį laiką kankino traumos ir jis būdavo retas svečias didžiuosiuose turnyruose, tad buvo nuspręsta padėti tašką profesionalo karjeroje.

Negana to, R. Federeris labai mylėjo savo fanus ir ne kartą yra nustebinęs jaunuosius tenisininkus savo nuoširdumu ir gerais darbais.

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos