R. Nadalis lengvai įveikė britą, R. Federeris turėjo žaisti tris pratęsimus © Pixabay nuotr.

Žymiausi pasaulio teniso žaidėjai skirtingais būdais pateko į ketvirtą etapą Prancūzijoje vykstančiame didžiojo kirčio turnyre. Rafaelis Nadalis (ATP 3) per tris setus nugalėjo Didžiosios Britanijos atstovą Kameroną Norrie (ATP 45) ir be didesnių problemų iškovojo jau 8 pergalę iš eilės.

Ispanas pergalę pasiekė rezultatu 3:0 (6-3, 6-3, 6-3), o visas susitikimas truko 2 valandas ir 8 minutes. 

Pirmasis ir trečiasis setas susiklostė labai panašiai ir juose R. Nadalis pergalę pasiekė laimėjęs po vieną K. Norrie padavimo seriją, ko pilnai pakako. Tiesa, antrasis setas susiklostė visiškai kitaip, nors jo rezultatas kaip ir kitų dviejų. Ispanas, net du kartus atsiliko rezultate ir leido varžovui laimėti du geimus ant savo padavimų, tačiau britas neišlaikė sukaupto pranašumo abu kartus ir vėliau pats paleido iš rankų progas bei pralaimėjo partiją.

Kitame mače Rogeris Federeris (ATP 8) po keturių setų, atkaklios kovos nugalėjo vokietį Dominiką Koepferį (ATP 59), kuris privertė šveicarą kaip reikiant paprakaituoti dėl šios pergalės. 

Galutinis rezultatas 3:1 (7-6(5), 6(3)-7, 7-6(4), 7-5), žaidėjai korte praleido 3 valandas ir 39 minutes.

Visas susitikimas buvo permainingas ir pilnas staigmenų nuo pirmo seto, kuriame abu žaidėjai laimėjo savo padavimų serijas ir prireikė pratęsimo, kuriame sėkmingiau sužaidė R. Federeris. Visgi, jau antrame sete žaidimas pasikeitė ir nors šveicaras du kartus palaužė priešininko geimą, tačiau pranašumo išlaikyti niekaip nepavyko ir teko žaisti dar vieną pratęsimą, kuriame jau geriau pasirodė Vokietijos atstovas. 

Likę du setai taip pat buvo kovingi ir juose abu žaidėjai turėjo geimo pranašumą, tačiau kovoti teko iki pabaigos ir žaisti pratęsimą. Tiesa, lemiamame sete 8-oji raketė sugebėjo išvengti pratęsimo.

Už patekimą į ketvirtą turnyro etapą žaidėjai gauna po 189,000 € ir 180 reitingo taškų. 

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos