Sensacija išvengta: N. Džokovičius po atkaklios kovos tapo „Wimbledon“ čempionu © REUTERS nuotr.

Sekmadienį įvyko „Didžiojo kirčio“ Vimbldono turnyro finalas, kuriame Novakas Džokovičius po trijų valandų kovos įveikė net šio turnyro pusfinalyje niekada nežaidusį Nicką Kyrgiosą. Kyrgiosas davė garbingą kovą savo oponentui, tačiau jam teko pripažinti oponento pranašumą 1:3 (6:4, 3:6, 4:6, 6:7).

Pirmąjame sete Džokovičiui prastai sekėsi tvarkytis su fantastiškais Kyrgioso servais. Visgi tolimesnėje akistatos eigoje serbas pajautė savo ritmą, pademonstravo puikią koncentraciją ir perlaužė rungtynes.

Tuo tarpu, Kyrgiosas sunkiai tramdė emocijas. Įsibėgėjus rungtynėms australas turėjo priekaištų arbitrui, tiek rungtynes stebėjusiems žmonėms.

Visgi Novako neišblaškė oponento veiksmai ir serbas iškovojo dar vieną svarbų trofėjų savo karjeroje.

Tai jau ketvirtas iš eilės Džokovičiaus Vimbldono čempiono titulas. Serbas savo lentynoje jau turės 7 „Wimbledon“ trofėjus, o dabar jį nuo visų laikų šio turnyro rekordininko Rogerio Federerio skiria tik vienas toks apdovanojimas.

Novakas Djokovičius po šios pergalės gavo 2 mln. svarų sterlingų (2,36 mln. eurų), tuo tarpu N.Kyrgiosui atiteko 1,05 mln. svarų (1,24 mln. eurų).



Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos