V. Gaubas po trijų setų trilerio pateko į aštuntfinalį ATP „Challenger“ turnyre © PA Images nuotr.

Ispanijoje vykstančiame ATP „Challenger“ turnyro pagrindinį etapą pateko lietuvis Vilius Gaubas (ATP 391), o jame įveikė dar vieną varžovą. 18-metis iš Lietuvos kovoje dėl patekimo į aštuntfinalį nugalėjo ispaną Carlosą Lopez Montagud (ATP 432). 

Galutinis rezultatas 2:6, 7:6 (9-7), 6:4, o visas susitikimas truko 2 valandas ir 49 minutes. 

Pirmame sete geriau žaidė ispanas, kuris 3 kartus palaužė mūsiškio padavimų seriją. Tiesa, lietuvis dar buvo išlyginęs rezultatą, tačiau vėliau vėl atsiliko. Antroji dalis klostėsi tolygiai ir nors V. Gaubas buvo įgyjęs pranašumą, tačiau jo neišlaikė, o vėliau teko žaisti pratęsimą. 

Jame lietuvis pirmavo net 6:1, tačiau nesugebėjo išnaudoti begalės progų užbaigti partiją, kol tai pavyko padaryti galutiniu rezultatu. 

Lemiame sete vyko permaininga kova, kurioje abu tenisininkai pirmavo, tačiau rezultatui esant 5:4 ir paduodant ispanui, Lietuvos antroji raketė sugebėjo laimėti varžovų padavimus ir iškovojo pergalę. 

Už pasiektą aštuntfinalį žaidėjai gauna 7 ATP reitingo taškus. Kitame etape lauks geriausias šio turnyro žaidėjas Pedro Martinezas (ATP 117), kuris buvo pasiekęs 40-ą reitingo vietą. 

Turnyro prizinį fondą sudaro 73 tūkst. eurų.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos