Dramatiškai į mačą grįžę Nyderlandai argentiniečiams pralaimėjo po baudinių serijos © REUTERS nuotr.

Penktadienio vakarą vykusiame pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalio mače Argentina po 11 metrų baudinių serijos rezultatu 3:2 (4:3) palaužė Nyderlandų futbolininkus.

Argentiniečiai pirmąjį rungtynių įvartį pelnė 35 minutę. Po genialaus Lionelio Messio perdavimo kamuolį į vartus pasiuntė Nahuelis Molina.

Antro kėlinio pirmoje pusėje argentiniečiai išliko pavojingesni puolime ir susikūrė pavojingų progų, o vieną iš jų jiems pavyko išnaudoti 73 minutę. Iki to momento fantastiškai žaidęs Lionelis Messi realizavo 11 metrų baudinį ir padvigubino savo ekipos persvarą.

Tačiau, Louisas Van Gaalas nuo suolo pakėlė Woutą Weghorstą, kuris neįtikėtinu stiliumi išplėšė savo komandai pratęsimą. 83 minutę olandas pasižymėjo oponentų vartininką nuginklavo puikiu smūgiu galva, o 90+10 minutę puolėjas sulaukė itin gudraus perdavimo iš Teuno Koopmeinerso ir akcentuotu žemu smūgiu įsirašė į savo sąskaitą dublį, bei suteikė savo komandai šansą patekti į pasaulio čempionato pusfinalį.

Pratęsimo metu daug progų susikurta nebuvo ir komandos nugalėtoją išsiaiškino 11 metrų baudinių serijoje. 

Baudinių serijoje savo pranašumą įrodė argentiniečiai, o jų herojumi tapo vartininkas Emiliano Martinezas atrėmęs du oponentų smūgius ir taip svariai prisidėjęs prie savo komandos triumfo.

Pusfinalyje Argentina susitiks su Kroatijos rinktine, gruodžio 13 dieną, 21:00 val. Lietuvos laiku.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos