E. Stanionio karjerą griauna agentas? © AP nuotr.

Balandžio 17 dieną sukaks 2 metai, kai Eimantas Stanionis nežengia į profesionalių boksininkų ringą. Per šį laikotarpį lietuvis turėjo vos vieną rimtesnę traumą (apendicito operaciją), kuri nukėlė kovą su Vergilu Ortizu jaunesniuoju. Nepaisant jos, toks laikotarpis be kovos yra nepateisinamas.

„Sportland“ podkaste 2023 metų pabaigoje Eimantas Stanionis užsiminė, kad žada keisti dabartinį savo agentą.

Kaunietį šiuo metu atstovauja „Probellum“ agentūros atstovas Richardas Schaeferis. Jis prisidėjo prie to, kad būtų pasirašytas kontraktas dėl kovos su Vergilu Ortizu jaunesniuoju, o toliau – šnipštas..

Situacija paprasta: Stanioniui liko viena kova prie dabartinės agentūros. R. Schaeferis nori iš savo „auksines žuvelės“ pasipelnyti kuo daugiau prieš ją paleidžiant. 

2021 metais Stanionis pratęsė sutartį su „Probellum“ bei R. Schaeferiu. Tuomet agentas sakė: „Esu sujaudintas dėl to, kad galime tęsti mūsų bendradarbiavimą. Kartu su E. Stanionu dirbame nuo 2016 metų olimpinių žaidynių ir jo netrukus laukia nuostabios kovos. Jo karjeroje lubos yra tik dangus ir puiku, kad „Probellum“ ir jis galės dirbti kartu.

Mes šiuo metu Lietuvoje jau turime strateginį partnerį, tad Eimanto laukia milijonas galimybių. Tikimės ir toliau dirbti kartu su PBC, o kartu su jo vadybininku Shelly Finkeliu, E. Stanionis turi vieną geriausių komandų bokso istorijoje.“

Faktas tai, jog Schaeferis pradėjo lietuviui prasiskinti kelią į profesionalų boksą, galų galiausiai į tą patį elitą, tačiau viskam ateina pabaiga. 

Stanioniui reikia tik kovoti, nepaisant už kokius pinigus. Viena kova ir pergalė jį vėl grąžintų į rinką, o po to su nauju agentu ar net viską pasiėmęs į savas rankas Stanionis galėtų dėliotis savo karjerą taip, kaip jis nori, kadangi šiuo metu viskas eina ne pagal planą.

Tiesa, šioje situacijoje galima paminėti bendrai prastą pusvidutinio svorio kategorijos boksininkų rinką. Keithas Thurmanas per pastaruosius 5 metus kovojo vos kartą, Cody Crawley per pastaruosius 2 metus porą kartų žengė į ringą, Jaronnas „Bootsas“ Ennisas – 3 kartus, o Egidijus Kavaliauskas turi ieškotis varžovų ne pačio aukščiausio lygio renginiuose. Visgi jis kovoja ne taip, kaip Eimantas Stanionis.

Eimantą Stanionį galima suprasti ir užjausti. Belieka laukti, kas bus toliau. Manoma, kad artimiausiu metu jau tikrai bus naujienų apie mūsų pasaulio čempiono artimiausią dvikovą.

Pilna istorija.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos