E. Atamanas spaudos konferencijoje pasisakė už Rusijos ekipų sugrįžimą į Eurolygą © Euroleague nuotr.

Atėnų „Panathinaikos“ vyriausiasis strategas Erginas Atamanas spaudos konferencijoje po atkrintamųjų pergalės prieš Tel Avivo „Maccabi“ ekipą kontroversiškai pasisakė apie Rusijos krepšinio klubų situaciją.

„Dar kartą noriu kreiptis į žmonės, kurie bando nuteikinėti prieš mane Izraelį, sionistus. Aš nesu politikos žmogus, gerbiu „Maccabi“ organizaciją, poną Mizrahi. Esu sporto pasaulio atstovas iš Turkijos. Kaip teigė Ataturkas: „Taikos – mano šaliai, taikos – pasauliui“. Aš esu už taiką, tik tiek. Tikiu, kad „Maccabi“ tai supranta.

Kitais metais laukiu Rusijos komandų Eurolygoje, kadangi sportas Rusijoje neturi nieko bendro su karu. Kaip ir „Maccabi“, taip ir rusų klubai, žaidę Eurolygoje, su tuo neturi nieko bendro. Nesu nusiteikęs prieš jokią šalį“, – spaudos konferencijoje kalbėjo turkas.

Strategas taip pat kalbėjo apie jam skirtus grąsinimus po pergalingų rungtynių.

„Dabar, kai ėjau pro „Maccabi“ rūbinę, kažkas iš varžovų komandos personalo sako: „Palauk, kol atvyksi į Izraelį. Pažiūrėsime, ką sionistai padarys tau.“, – varžovų komandos atstovą citavo E. Atamanas.

Palaukite, aš esu Erginas Atamanas – „Panthinaikos“ treneris, Turkijos nacionalinės rinktinės treneris, Turkijos pilietis. Jūs man negalite padaryti nieko“, – pridėjo jis.

„Panathinaikos“ ir „Maccabi“ ekipos tarpusavio atkrintamųjų serijoje turi po vieną pergalę.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos