K. Maksvytis: apie teigiamus rinktinės žaidėjų atsakymus, M. Buzelį ir natūralizuoto žaidėjo klausimą © P. Žukausko nuotr.

„Krepšinio namuose“ surengtoje spaudos konferencijoje Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis kalbėjo apie rinktinės planus.

Antradienį Lietuvos krepšinio federacija paskelbė 5 pasirengimo ciklo rungtynes, taip pat treneris apžvelgė ir kitus svarbius klausimus.

„Be abejo, naudingas ankstyvas NBA lietuvių sezono finišas. Jie turėjo sunkų sezoną, rungtynių maratoną. Teko bendrauti su abiem. Jie prisijungė prie mūsų pasirengimo planų, federacija derina draudimo klausimus. Iš jų yra tvirti „taip“, – teigė specialistas.

Treneris buvo paklaustas apie savo gyvenimą be klubinio krepšinio.

„Aktyviai jas leidau. Iš pradžių teko lankytis JAV, po to – Graikijoje stebėti keletą Eurolygos rungtynių, susitikti su mūsų Eurolygos lietuviais. Tuo metu ir Rokas Jokubaitis viešėjo, ten žaidžia Marius Grigonis ir Ignas Brazdeikis. Teko pabuvoti Ispanijoje, pastebėti rungtynes. Buvau ir LKF komandiruotėse Londone, krepšinio klinikoje, kad padėtume ten esančiai krepšinio bendruomenei.

Daug laiko skiriu pasiruošimui, tenka apsilankyti ir federacijoje, su trenerių štabu susitikti. Esu pailsėjęs, turbūt matosi – įdegęs. Turiu daugiau laiko, manau, kad bus gera galimybė kruopščiau pasiruošti rinktinei.“ – kalbėjo K. Maksvytis.

Lietuvos rinktinės vairininkas palygino pasiruošimą be klubinio krepšinio.

„Kažkiek turi daugiau laiko, kažkiek mažiau darbo asistentams, daugiau pats pasiimi. Kai buvau pats užsiėmęs, tą darbą turėjo kažkas kitas daryti.“ – teigė Lietuvos rinktinės treneris.

K. Maksvytis teigė, kad nei vienas rinktinės žaidėjas šią vasarą neatsisakė prisijungti prie komandos, net ir traumą iš besigydančio Arnas Butkevičius.

Treneris pakomentavo Mato Buzelio situaciją.

„Aiškiai pasakė, kad yra pasirengęs jau šiemet dalyvauti. Tikimės, kad tai įvyks. Įdomu, kaip ta situacija išsirutulios, jam prognozuoja aukštą šaukimą NBA naujokų biržoje. Ar jį komanda išleis? Pavyzdžiais minint, pernai Victoras Wembanyama nedalyvavo Prancūzijos rinktinėje. Iš Buzelio pusės yra pasakyta, kad agentui užsiminta, jog norės dalyvauti Lietuvos rinktinėje. Tik dėl klubo dar nežinome.“

K. Maksvytis kalbėjo apie sudėties planus.

„Kažkiek bus sudėtinga vienu metu sutalpinti J. Valančiūną ir D. Sabonį aikštelėje. Iš kitos pusės, gerai turėti tokią prabangą, kai vieną žaidėją keis kitas ar jie žais kartu. Svarbu, kad jie yra sveiki ir turi noro.“

Paklaustas apie žaidėjų atranką, strategas atskleidė, kad visų krepšininkų nekvies.

„Manau, kad visų tikrai nekviesime, deja. Į rinktinę patenka tik dvylika. Jei traumos ar kas, turėsime pirmo etapo rinktinę, iš ten visada galima pasipildyti jaunais ir perspektyviais žaidėjais.

Manau, kad bus apie 15 žmonių. Vis tiek netaikome tokios taktikos, kaip JAV rinktinė. Reikės atsirinkti. Dabartiniame sąraše yra daugiau nei 20 pavardžių, reikės tą sąrašą sutrumpinti.“

Galiausiai K. Maksvytis atsakė ir į natūralizuoto žaidėjo klausimą.

Mano nuomonė nebūtinai sutampa su prezidento nuomone. Mes turime Igną Brazdeikį ir toje vietoje nelabai esame mobilūs. Jei to nebūtų, aš – pagalvočiau, ypač turint tokį mylimą žaidėją kaip Keenanas Evansas. Kol turime natūralizuotą lietuvį, iki to klausime neprieisime.“

Pilną spaudos konferenciją galite žiūrėti čia:

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos