K .Maksvytis pakomentavo olimpiados grupių burtus: „Visų pirma reikia patekti į tą olimpiadą, o ten patekę – sutiktumėme su visomis sąlygomis.“ © P. Žukausko nuotr.

Antradienį buvo ištraukti 2024 metų Paryžiaus olimpinių žaidyniu krepšinio turnyro burtai, kuriuose komandos buvo suskirstytos į tris grupes po 4 šalis.

Burtus traukė legendinis amerikiečių krepšininkas Carmelo Anthony, o burtų ceremonijai įvykus paaiškėjo, jog Puerto Riko atrankos nugalėtojas pateks į C grupę, kurioje žais JAV, Serbija ir Pietų Sudanas.

„Visų pirma reikia patekti į tą olimpiadą, o ten patekę – sutiktumėme su visomis sąlygomis. Grupė yra stipri, bet visos komandos olimpiadoje yra gana stiprios komandos, nėra autsaiderių. Burtai nėra labai palankūs, bet svarbu patekti, o tada jau bus kitas klausimas“, – po burtų kalbėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis.

K. Maksvytis pabrėžė, kad JAV rinktinė turės visiškai kitokį veidą, nei pasaulio čempionate, kurame lietuviams pavyko laimėti prieš amerikiečius.

„Tiek JAV žada būti sustiprėję, tiek ir serbai, tai motyvacijos netruks. Manau, kad JAV nebus patrankų mėsa, kuri buvo pasaulio čempionate. Bus surinkti geriausi žaidėjai ir bus kita komanda. Kalbant apie Pietų Sudaną, ši rinktinė paliko neblogą įspūdį, bet bendrame kontekste nebus pati stipriausia komanda grupėje“, – sakė strategas.

Lietuvos rinktinė atrankos varžybas Puerto Rike žais liepos 2-7 dienomis. A grupėje taip pat kovos Meksika ir Dramblio Kaulo Krantas, tuo tarpu B grupėje – Italija, Bahreinas ir Puerto Rikas.

Į olimpines žaidynes pateks tik viena komanda, kuri laimės visą Puerto Riko atranką.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos