Lietuvos U20 rinktinė grupių etapą užbaigė su pergale prieš lenkus © FIBA nuotr.

Lietuvos dvidešimtmečių vaikinų rinktinė (3/0) Europos čempionato grupės etapą baigė be pralaimėjimų.

Vytauto Pliaugos treniruojami vaikinai nieko nelėmusiame mače 73:68 (20:14, 14:21, 26:15, 13:18) palaužė Lenkijos rinktinę (0/3) ir į atkrintamąsias žengs iš užtikrintai pasiektos pirmosios pozicijos C grupėje.

Antradienis čempionate – laisva diena, o jau trečiadienį 13.30 val. mūsiškiai Senojo žemyno pirmenybių aštunfinalyje susikaus su D grupės ketvirtoje vietoje likusiais slovėnais (0/3). Mačą tiesiogiai transliuos FIBA „YouTube“ kanalas

Dvikovos su lenkais pradžioje lietuviams taškus rinko tik Motiejus Krivas, o įpusėjus pirmajam ketvirčiui rezultatas buvo lygus (7:7), tačiau netrukus mūsiškiai sugebėjo šiek tiek atitrūkti – 20:14. Antrajame kėlinyje pranašumas ilgą laiką išliko panašus, tačiau prieš pertrauką į priekį teko užleisti oponentus – 34:35.

Trečiasis ketvirtis jau buvo kur kas sėkmingesnis Lietuvos atstovams, kurie susigrąžino iniciatyvą ir lemiamas dešimt minučių pasitiko pirmaudami 60:50. Ketvirtasis kėlinys prasidėjo klampiai ir nerezultatyviai, tačiau kovos ant parketo netrūko – dėl nesportinių veiksmų diskvalifikacinę pražangą gavo lenkas Jakubas Urbaniakas. Likus kiek daugiau nei minutei, lietuvių pranašumas tapo itin trapus (68:65). Visgi paskutinėmis akimirkomis nuo baudų metimų linijos neklydęs kapitonas Liutauras Lelevičius įtvirtino pergalę.

Rezultatyviausiai Lietuvos dvidešimtmečių gretose rungtyniavo L. Lelevičius (20 tšk., 24 naud. bal.) bei M. Krivas (16 tšk.), po 10 taškų pridėjo abu broliai Butkos.

Lietuva: Liutauras Lelevičius 20, Motiejus Krivas 16, Dovydas Butka ir Dominykas Butka po 10.

Lenkija: Piotras Winkowskis 17, Aleksanderis Wišniewskis ir Aleksanderis Buszas po 9, Kuba Pisla 8, Maksymilianas Wilczekas 7, Hubertas Lalakas 6.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos