K. Maksvytis: apie artėjančią Eurolygos akistatą, Š. Jasikevičiaus sugrįžimą bei sveikstančius žaidėjus © LKL nuotr.

Prieš artėjančią Eurolygos akistatą su Stambulo „Fenerbahce“ ekipa, Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis strategas Kazys Maksvytis apžvelgė aktualiausius dalykus.

„Bus tokia mentalinė kova, tai yra fiziška komanda. Eilinį kartą šį sezoną mūsų skautams yra sunku ruoštis rungtynėms, nes keičiasi treneriai, gali keistis tiek puolimo, tiek gynybos taktika ir tai apsunkina pasiruošimą. Turime tai, ką turime, ruošiamės, visų pirma eisime kautis, o tada žiūrėsime, laimėsime ar ne“, - teigė treneris.

Praėjusią savaitę Stambulo ekipos vairą perimė Šarūnas Jasikevičius. Kauniečių treneris sutiko su lietuvio mintimi, jog „Fenerbahce“ žaidimo braižo labai keisti nereikia.

„Taip, tai būtų buvę protinga, iškart pirmose Eurolygos rungtynėse, atvykus tiesiai į jas, su viena treniruote, kažko kardinaliai nepakeisi. Manau, kad pasikeitimai bus minimalūs ir kol kas jų nebuvo, bet kažkiek rotacijos gali pasikeisti, keli nauji deriniai“, - sakė specialistas.

K. Maksvytį pradžiugino Turkijos klubo sprendimas komandos vairą patikėti Š. Jasikevičiui.

„Esu lietuvis, Šaras yra lietuvis treneris, tad tai džiugina“.

Įdomus faktas, jog „Fenerbahce“ šį sezoną dar nėra pralaimėjusi namų rungtynių.

„Bus daug gerbėjų, bus gera energija, žaidžiame išvykoje, jie bus namuose ir reikia tikėtis, kad bus labai sunkios rungtynės. Turėsime su tuo susitvarkyti“, - sakė K.Maksvytis.

Paklaustas apie komandos lyderį, K. Maksvytis išskirti vieno krepšininko varžovų ekipoje negalėjo.

„Turbūt tokį vieną išskirti būtų neteisinga, žaidžia penki aikštelėje ir dvylika nuo suolo. Jie turi tokių universalių žaidėjų, Nigelą, DyShawną Pierre’ą, kurie gali žaisti per kelias pozicijas, skirtingus aukštaūgius, Motley, Šanli, ką jau kalbėti apie jų gynėjus, Wilbekiną, Calathesą, tas pats Dorsey, bent man atrodo, žaidžia geriau nei prieš tai, dar Guduričių praleidau. Vieną žaidėją išskirti yra sunku“, - kalbėjo treneris.

Kauniečių strategas turėjo gerų žinių apie traumuotus ekipos žaidėjus.

„Žaidėjų sveikata yra gera, jau grąžinome į treniruočių procesą Luką ir Brady, be abejo, dar žiūrėsime, ar jie yra tinkami rungtynėms, ar ne, bet jie su pataupymais jau grįžo į treniruočių procesą“.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos