Oficialu: A. Trinchieri pakeitė K. Maksvytį © Pauliaus Žukausko nuotr.

Kauno ekipa Eurolygoje fiksuoja šešių pralaimėjimų iš eilės duobę, to pasekoje Žalgirio trenerių štabe įvyko pokyčiai. Kazį Maksvytį vyriausiojo trenerio pozicijoje keičia didelę Eurolygos trenerio patirtį sukaupęs italas Andrea Trinchieri.

K. Maksvytis žalgiriečius treniravo nuo 2022-ųjų balandžio.

„Sprendimas nebuvo lengvas, tačiau prie jo priėjo abi pusės. Nors prieš porą savaičių parodėme viešą pasitikėjimą treneriu, pastaruoju metu komandos žaidimas ir rezultatai netenkino nei trenerių štabo, nei klubo vadovybės, nei komandos sirgalių, – sprendimą komentavo Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Jankūnas. – K.Maksvytis prie ekipos prisijungė nelengvu metu ir praėjusiame sezone padėjo komandai sugrįžti ten, kur mes ir norime būti. Esame jam dėkingi už čia atliktą darbą. Kaip bebūtų, krepšinyje nuolat vyksta įvairūs procesai, todėl ateina laikas permainoms, kurios turėtų išjudinti komandą. Naujas treneris į „Žalgirio“ areną atvyksta su degančiomis akimis ir tikimės, kad su jo atėjimu pavyks stabilizuoti situaciją.“

Naujasis „Žalgirio“ strategas paskutinius trejus metus treniravo Miucheno „Bayern“ ekipą. Strategas iš Italijos taip pat yra treniravęs Belgrado „Partizan“, Kazanės „Unics“, Bambergo „Brose Baskets“, Graikijos vyrų krepšinio rinktinė.

2014-aisiais italas buvo išrinktas geriausiu Europos taurės treneriu, o titulus iškovojo visose šalyse, kuriose jam teko dirbti.

Sutartis su A.Trinchieri sudaryta iki 2024–2025 m. sezono pabaigos.

Treneris į Kauną atvyks jau artimiausiu metu, tačiau artimiausioms rungtynėms Karaliaus Mindaugo taurėje ekipos vairą perims Tautvydas Sabonis.

Straipsnio įvertinimas: 1 1
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos