R. Meilutytė ramiai pateko į antrąjį pusfinalį Fukuokoje, K. Teterevkovai pritrūko nedaug © LSSA nuotr.

Šeštadienio rytą į pasaulio plaukimo čempionato baseiną šoko dvi Lietuvos atstovės. Moterų 50 m plaukimo krūtine kvalifikacijoje varžėsi auksą Fukuokoje dvigubai ilgesnėje distancijoje iškovojusi Rūta Meilutytė ir vakar šeštąją vietą 200 m nuotolyje užėmusi Kotryna Teterevkova.

Abi lietuvės startavo tame pačiame šeštajame atrankos plaukime, kuriame nugalėjo italė Anita Bottazzo (30,02 sek.). R. Meilutytė finišo sienelę pasiekė kartu su švede Sophie Hansson – penkta-šešta (30,39 sek.), o K. Teterevkova atplaukė aštunta (30,94 sek.).

Bendroje 53 dalyvių įskaitoje R. Meilutytė pasidalino 8-10 vietas su jau minėta švede bei este Eneli Jefimova ir ramiai pateko į vakare vyksiantį pusfinalį.

Arti jo buvo ir K. Teterevkova, galutinėje rikiuotėje užėmusi 19 vietą ir užbaigusi savo pasirodymą šiame pasaulio čempionate.

Vietą 16-uke garantavo 30,75 sek. rezultatas.

Atrankos lydere tapo pasaulio rekordininkė italė Benedetta Pilato (29,60 sek.), vienintelė ryte plaukusi greičiau nei per 30 sek.

R. Meilutytė šią distanciją greičiausiai karjeroje yra įveikusi pernai Europos čempionate, kai užfiksavo 29,44 sek. rezultatą, o K. Teterevkovos asmeninis rekordas – 30,82 sek.

Moterų 50 m plaukimo krūtine pusfinalius nuo 14.26 val. Lietuvos laiku bus galima stebėti per LRT PLIUS ir portale lrt.lt.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos