Svarbiausi spalio – gruodžio mėnesio plaukikų startai © Unsplash nuotr.

Po vasaros atostogų į treniruotes sugrįžę „LTU Aquatics“ sportininkai jau intensyviai ruošiasi naujam nacionalinių ir tarptautinių varžybų sezonui.

Tris spalio savaitgalius iš eilės plaukikai pergalių sieks ir rinks taškus „World Aquatics“ pasaulio taurės varžybose. Spalio 6-8 dienomis sportininkus priims Berlynas (Vokietija), spalio 13-15 dienomis – Atėnai (Graikija), o finalinis etapas įvyks ir Pasaulio taurės nugalėtojai paaiškės spalio 20-22 dienomis Budapešte (Vengrija).

Priminsime, kad praėjusių metų sezone į geriausiųjų aštuntukus tuomet pateko Danas Rapšys ir Rūta Meilutytė, laimėjusi 50 ir 100 m plaukimo krūtine rungtis visuose trijuose varžybų etapuose.

Lapkričio 11-12 dienomis Vilniuje įvyks Komandinės taurės varžybos, kuriose plaukikai iš mūsų šalies sporto mokyklų ir plaukimo klubų kasmet varžosi dėl stipriausios Lietuvos komandos vardo.

Lapkričio 25-26 dienomis šuolininkai į vandenį tradiciškai pasirodys Lietuvos taurėje Vilniuje, o dailiojo plaukimo atstovės metus uždarys gruodžio 9-10 dienomis šalies čempionate Šiauliuose.

Po Bukarešte (Rumunijoje) gruodžio 5-10 dienomis vyksiančio Europos plaukimo čempionato trumpame (25 m) baseine, gruodžio 14-16 dienomis plaukikai dalyvaus nacionaliniame čempionate.

Progų pasivaržyti 25 m baseine turės ir mūsų plaukimo veteranai. Lapkričio 19-25 dienomis Madeiroje (Portugalija) įvyks debiutinis Europos veteranų plaukimo trumpame (25 m) baseine čempionatas, o šalies veteranų čempionai paaiškės gruodžio 2 dieną Druskininkuose.

Sportininkų šiais metais dar laukia ir Šiaurės Europos („Nordic“) čempionatai. Detalesnės informacijos apie juos tikimasi sulaukti vėliau.

LTU Aquatics

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos