„World Aquatics“ pasaulio taurės etape Berlyne – penki Lietuvos plaukikai © Unsplash nuotr.

Penktadienį Vokietijos sostinėje Berlyne startuoja naujas „World Aquatics“ pasaulio plaukimo taurės sezonas.

Berlyne pasirodys ir penki Lietuvos sportininkai – Rūta Meilutytė, Danas Rapšys, Andrius Šidlauskas, Agnė Šeleikaitė ir Saverio Vitas Multinas.

Prieš olimpinius metus varžybos tradiciškai rengiamos 50 m ilgio baseine, tad visi čia dalyvaujantys plaukikai turės galimybę įvykdyti kvalifikacinius normatyvus į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Plaukikai visų trijų etapų metu rinks taškus, kurie priklausys nuo sportininko iškovotos vietos finaliniame plaukime bei užfiksuoto rezultato (konvertuoto į taškus pagal „World Aquatics“ sistemą).

Bus sumuojami tik trijų geriausių rezultatų taškai, o po dvidešimt vyrų ir moterų, kurie surinks daugiausiai taškų kiekviename etape, pelnys premijas.

Susumavus visuose trijuose etapuose uždirbtus taškus paaiškės ir šio sezono pasaulio taurės nugalėtojai, kuriems atiteks po 100 tūkst. JAV dolerių. Apdovanoti bus ir 2-8 vietas atskirose  vyrų ir moterų įskaitose užėmę plaukikai.

Papildomos 10 tūkst. JAV dolerių siekiančios premijos bus skiriamos už:

  • pagerintą pasaulio rekordą;
  • „Trigubas karūnas“ (laimėtą tą pačią rungtį Berlyne, Atėnuose ir Budapešte).

Priminsime, kad praėjusių metų sezone į geriausiųjų aštuntukus tuomet pateko Danas Rapšys ir Rūta Meilutytė, laimėjusi 50 ir 100 m plaukimo krūtine rungtis visuose trijuose varžybų etapuose.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos