T. Glockas: dabartinę „Haas“ galima sulyginti su „Marussia“ © Haas / LAT Photo

Buvusio „Formulės-1“ lenktynininko Timo Glocko nuomone, situacija dabartinėje „Haas“ komandoje yra labai panaši į tą, su kuria buvęs sportininkas prieš dešimtmetį susidūrė lenktyniaudamas „Marussia“ ekipoje.

Debiutantui Mickui Schumacheriui pirmasis sezonas „Formulėje-1“ klostosi sudėtingai dėl „Haas“ bolido greičio trūkumo. Tačiau per pirmuosius tris etapus jaunasis vokietis visada laimėjo prieš savo komandos partnerį Nikitą Mazepiną: ir nors jis neišvengė avarijos, Mickas visus tris kartus pasiekė finišą, o paskutinėse varžybose Portugalijoje privertė suklysti ir aplenkė Nicholas‘ą Latifi iš „Williams“.

Tokie jaunojo Schumacherio pasirodymai sulaukė buvusio F-1 piloto Timo Glocko pagyrų, tačiau kartu labiau patyręs tėvynainis patarė Mickui nesistengti iššokti aukščiau galvos.

„Jis pasitiki savo jėgomis, o anksčiau yra įrodęs, jog sugeba labai gerai važiuoti lenktynėse, - sakė DTM pilotas „Sky Sports“ eteryje. – Mes bendravome dar iki sezono staro Bahreine ir aš jam pasiūliau nesiekti parodyti daugiau, nei sugeba jo mašina. Tai būtų didelė klaida.

Aš pats vieną kartą atsidūriau tokioje situacijoje, kai lenktyniavau „Marussia“ sudėtyje. Man tuomet viskas buvo taip pat, kaip dabar yra Mickui“.

Glockas perėjo į Rusijos „Marussia“ komandą iš gamyklinės „Toyota“ ekipos, kurios sudėtyje sugebėjo kovoti dėl podiumų. Tačiau prie „Marussia“ vairo Timo atsidūrė peletono uodegoje ir daugiau iki karjeros pabaigos neuždirbo nė vieno taško.

„Nereikia stengtis iš mašinos išspausti to, ko ji nesugeba, - sakė 39-erių metų sportininkas. – Jei veiksi taip, prasidės rimtos klaidos ir rezultatai bus priešingi nei tu tikiesi. Juo labiau, daugiau iš bolido nesugebėsi išspausti maksimumo.

Neverta šokti aukščiau galvos, o visada reikia siekti maksimaliai įmanomo. Kol kas Mickui tai sekasi daryti. Jei sulyginsime su Mazepinu, kuris kol kas neturėjo nė vieno „normalaus“ savaitgalio, Mickas reguliariai su bolidu pasiekia finišą ir rodo savo sugebėjimus“.

Trijų GP etapų prizininkas Glockas pratęsė: „Gal dabar jam yra skiriama per daug dėmesio, bet reikia pripažinti, kad aplenkti varžovą su tokiu bolido yra beveik neįmanoma. Tačiau Mickui tai pavyko padaryti: nors ir ne be Latifi pagalbos, kuris pražiopsojo stabdymo tašką. Ir tai nė kiek nemenkina Schumacherio nuopelnų.

Beveik kiekvieną savaitgalį jaunasis vokietis pilotuoja be priekaištų ir iš mašinos išspaudžia maksimumą. Tas Latifi lenkimas buvo jo pastangų vaisius. Malonu, kad mano tėvynainis daro pažangą su kiekvienu etapu“.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos