J. Mikulskytės JAV lauks buvusi 5-oji pasaulio raketė G. Bouchard © IMAGO/tennisphoto.de nuotr.

Geriausia Lietuvos teniso žaidėja jau kurį laiką svečiuojasi JAV, kur vyksta ne vienas ITF serijos turnyras ant grunto dangos. Justina Mikulskytė (WTA 224) kol kas neranda savo žaidimo ir pastaruosius 2 turnyrus baigė jau pirmame etape.

Floridoje 28-erių lietuvė jau pirmame etape turės kovoti prieš pasaulyje puikiai žinoma Kanados atstovę Genie Bouchard (WTA 466). Pastaroji į varžybas pateko su vardiniu kvietimu ir pirmą kartą nuo 2023 metų žais oficialų teniso mačą.

G. Bouchard praeitais metais paskelbė, kad stabdo savo teniso karjerą ir pradės profesionaliai žaisti pickelbolą. 

Nors šiuo metu žaidėja yra nukritusi reitinge, tačiau geriausiais savo laikais rikiavosi 5-oje reitingo vietoje ir buvo pasiekusi Vimbldono finalą. Tiesa, verta paminėti, kad kanadietė jau kurį laiką nedemonstravo kokybiško teniso.

30-metė tenisininkė karjeros aukštumas pasiekė būdama 20-ties, tačiau vėliau ją persekiojo tiek traumos, tiek ir motyvacijos trūkumas. Beje per savo karjerą kanadietė iškovojo vos 1-ą WTA titulą, tačiau progų triumfuoti finale turėjo net 8.

Visgi, jos siekėjų skaičius yra ko gero didžiausias tarp tenisininkių (2,3 mln). Tuo tarpu reitingo lyderė Iga Świątek turi 1,5 mln. fanų.

ITF turnyro JAV prizų fondą sudaro 60 tūkst. JAV dolerių.

Straipsnio įvertinimas: 0 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos