V.Žala Dakaro ralyje dalyvaus – rastas naujas pagrindinis rėmėjas © Vaidoto Žalos nuotr.

Praėjusių metų Dakaro ralis lietuviui Vaidotui Žalai buvo itin nesėkmingas – lenktynininkas susidūrė su daugybe techninių iššūkių bei kliūčių, o po varžybų komanda prarado didelę dalį finansavimo. 

Kaip pats V.Žala teigė, pastarieji metai jam priminė karjeros pradžią, kai jam teko susidūrti su dideliais finansavimo ir technikos sunkumais prieš pirmuosius startus Dakaro ralyje.

Visgi komanda drąsiai teigia, kad artimiausiame Dakaro ralyje jie startuos – šviesą tunelio gale suteikė sutartis su naujuoju pagrindiniu rėmėju – juo tapo viena didžiausių logistikos įmonių šalyje „Arijus“.

„Tai turbūt svarbiausia šių metų komandos naujiena. Esu labai dėkingas, kad „Arijus“ suteikė mums antrą šansą ir nuleido kopėčias į gilią duobę. Dar prieš tris savaites pradėjau taikytis su mintimi, kad Dakarą reikės praleisti. Tačiau labai greitai viskas pasikeitė ir mums buvo įjungta šviesa tunelio gale. Dabar jau galime patvirtinti, kad 2024 metų Dakare mes tikrai startuosime“, – džiugiaugsmo neslėpdamas pranešė V.Žala.

Sportininkas taip pat minėjo, jog partnerystė su naujuoju pagrindiniu rėmėju jo komandai suteikė daug įkvėpimo, kadangi „Arijus“ puikuojasi puikia istorija – įmonė savo kolekcijoje turi „Lietuvos metų gaminio“ aukso medalį, „Metų transportuotojo“ titulą ir daug kitų svarbių įvertinimų.

„Arijus“ yra pirmoji transporto kompanija Lietuvoje, kuriai šiemet suteiktas socialinės atsakomybės sertifikatas. „Ši partnerystė yra tarsi priminimas mums, kad negalime nuleisti rankų – turime irgi galų gale Dakaro finiše prasibrauti tarp lyderių“, – kalbėjo didelę Dakaro ralio patirtį sukaupęs lenktynininkas.

Generalinis „Arijus“ direktorius Arijus Ramonas teigė, kad didžiuojasi galėdamas prisidėti prie komandos vykimo į Dakaro ralį: „Žavimės Vaidoto sportiniu atkaklumu, tikime jo profesionalumu – tai vertybės, kurios svarbios ir mūsų versle. Norime, kad Lietuvos vardas būtų ir toliau garsinamas pasaulyje. Žinoma, esame tarptautinė įmonė su klientais visame pasaulyje, todėl Dakaras mums taip pat yra galimybė pranešti ir apie Arijaus veiklą partneriams užsienyje.“

Tačiau nežinomybė lieka kalbant apie V.Žalos Dakaro automobilį, kuriuo sportininkas startuos ralyje. Lenktynininkas kalba, kad viskas iki galo dar nėra aišku ir vyksta derybos: „Po Dakaro mums nepavyko surasti sutarimo su „Prodrive“, todėl jau nuo vasario mėnesio pradėjome ieškoti alternatyvių sprendimų. Tačiau iki pat rugsėjo vidurio dar neturėjau suformuoto biudžeto pagrindo, todėl galutinės derybos vyksta labai vėlai.“

Kaip V.Žala teigia, tai gali būti ir privalumas, ir trūkumas, kadangi galima pagauti naudingą „paskutinės minutės“ derybinę poziciją, tačiau laikas spaudžia, nes lapkritį technika turi būti atiduota organizatoriams į keltą Barselonoje.

Tiesa, nors automobilio derybos užsitęsė beveik visą sezoną, sportininko sportinė forma yra išlaikyta. Lietuvis startavo trijuose ralio čempionatuose Lietuvoje ir visuose lipo ant nugalėtojo pakylos, Ispanijoje vykusiose pasaulio taurės lenktynėse V.Žalai pavyko iškovoti trečiąją vietą.

Straipsnio įvertinimas: 1 0
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...
    Komentarų šiame straipsnyje kol kas nėra...

Kitos naujienos